CHP, AKP'nin savaş tezkeresine 'hayır' diyecek

CHP, Suriye ve Irak'a dönük savaş tezkeresine “hayır” oyu vereceğini açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bugün Meclis'te oylanacak Suriye-Irak Tezkeresine hayır oyu vereceklerini açıkladı. Özel, gazetecilerin sorusu üzerine, “Bugün görüşülecek tezkereye hayır oyu vereceğiz. Genel Kurulda ben ve Ünal Çeviköz konuşma yapacak. Hayır dememizin nedenini Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu grup konuşmasında açıkladı” dedi.

Tezkerenin geçmesi için Meclis'te salt çoğunluk gerekirken, tezkereye ilişkin görüşmelerde AKP, MHP ve İYİ Parti "evet", HDP "hayır" oyu vereceğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da, grup toplantısında “Hangi gerekçe ile her dediğine mühür basacağız” diye Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

'TÜGVA'YI VE BİLAL ERDOĞAN'I GÖNDER'

Kılıçdaroğlu, tezkereyle ilgili şu ifadeleri kullandı: 

"Biz hiçbir askerimizin ve polisimizin Suriye'de şehit olmasını istemiyoruz. Suriye'de askerimiz şehidimiz gitti, mücadele... Ne mücadelesi? Barış varken neden kavga?

Neden bizim askerimiz orada şehit olsun? Komando marşı söyleyen TÜGVA'cılar var. Değil mi? Komando marşı söylüyorlar. En büyük komutanımız da Erdoğan diyorlar. E gönder kardeşim onları Suriye'ye. Oradaki komutanı da Bilal Erdoğan olsun!"