Dicle’de kaza değil gerilla eylemi: 7 özel harekatçı öldü

Türk ordusunun Piran’da(Dicle)  zırhlı aracın devrildiği ve 2 polisin öldüğü açıklamasının doğru olmadığı ortaya çıktı. HPG, olayın kaza olmadığını gerillaların eylem gerçekleştirdiğini bir panzerin imha olduğunu ve 7 özel harekatçının öldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, artarak devam eden gerilla eylemlerine ilişkin açıklamada bulundu. HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

TC DEVLETİ YENİ DÖNEM GERİLLASI KARŞISINDA YENİLECEKTİR

“İşgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesinde bulunan Xantur, Qesrokê ve Partizan alanlarını 23 Ağustos saat 20.00 ile 24 Ağustos saat 01.00 arasında savaş uçakları ile yoğun bir şekilde bombalamıştır. Eş zamanlı olarak sınır hattında bulunan işgalci TC ordusunun karakolları da obüs, havan ve tanklar ile bu alanlara yönelik bombardıman gerçekleştirmiştir. Yine 25 Ağustos günü saat 01.00 sularında savaş uçakları Geliyê Pisaxa alanını bombalamıştır.

İşgalci TC ordusu bombardımanlar ardından Skorsky helikopterler ile Partizan Tepesi’ne indirmeler yaparak bir işgal harekatı başlatarak alanda varlık göstermek istemiştir. Türk özel savaş medyası gelişen bu süreç ile ilgili zafer naraları atarak özel savaş politikalarını uygulamaya çalışmaktadır. Karadan olan işgal girişiminin adı ne olursa olsun Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın devrimci eylemlerinin en etkili cevapları ile karşılanacak ve tarihin en büyük darbelerini yiyeceği açıktır. Elinde bulundurduğu tüm imkanları seferber eden işgalci TC devleti, büyük bir irade ve inanç sahibi olan yeni dönem profesyonel gerillası karşısında yenilgiyi yaşayacaktır.

Alana dönük yoğun bir şekilde yapılan bombardımanların devam ettiği bu işgal harekâtı süreci hakkında geniş bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

YJA STAR’DAN SABOTAJ: 2 ÖZEL HAREKATÇI VE 1 KONTRA ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 24 Ağustos günü işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemlerin ayrıntıları şöyledir:

Saat 09.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ile Şemzînan (Şemdinli) ilçeleri arasında bulunan Miçiçê karakolu yakınlarında YJA Star güçlerimiz işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Hedeflenen düşman birliğine 2 özel harekât polisi ve 1 kontra öldürülmüş, işgalcilere ait bir araç ise darbelenmiştir.

ÇELÊ’DE BİR KEPÇE İMHA EDİLDİ

Bir süredir Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Şehit Colemerg ve Şehit Baran Tepeleri arasında yol çalışması yapmaktadır. Güçlerimiz saat 15.00 sularında yol yapım çalışmasında yer alan işgalcilere ait bir kepçe aracını sabotaj taktiği ile hedeflemiştir. Aracın tümden imha edildiği bu eylemde düşmanın ölü ve yaralısı olup sayı tam olarak netleştirilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu zırhlı araçların desteği ile Skorsky helikopterlerle ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. İşgalciler aldığı darbenin ardından Tepê Hakan, Küçük Cilo, Şıfreza ve Bırcela alanlarını obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalaması sonucunda ormanlık alanda yangın çıkmıştır.

Her iki eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

PİRAN’DA PANZER İMHA EDİLDİ, 7 ÖZEL HAREKATÇI ÖLDÜRÜLDÜ

24 Ağustos günü saat 05.00’da güçlerimiz Amed’in Piran (Dicle) ilçesine bağlı Tepê Tim karakoluna yönelik kapsamlı bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan panzer tipi zırhlı araç, nöbet kulübeleri ve mevziiler güçlerimiz tarafından yoğun ateş altına alınmıştır. Etkili vuruşlar sonucunda panzer tipi zırhlı araç tümden imha edilmiştir. İmha edilen bu araçta bulunan 7 özel harekât polisi öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu çevresindeki alanı rastgele bir şekilde yaklaşık 1 saat bombaladıktan sonra araç enkazı ve ölülerini alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

KAZA DEĞİL GERİLLA VURDU

İşgalci TC ordusu, aldığı bu ağır darbeyi kendi güdümünde bulunan özel savaş medyası aracılığı ile “zırhlı aracın kaza ile devrilmesi sonucu kayıplarımız olmuş” yalanlarını servis ederek, gerçeği çarpıtmış ve toplumu kandırmaya çalışmaktadırlar. Sözde bazı isimlerle çeşitli operasyonlar düzenleyerek gövde gösteresi yapan işgalci TC ordusu, ‘bitirdik, yok ettik, artık buralarda değiller’ şeklide yaratmaya çalıştıkları algılar, Kürdistan Özgürlük Gerillası tarafından boşa çıkarılmış ve özgürlük gerillasının gücünü bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Her gün darbe üzerine darbe yiyen işgalci TC ordusunun özel savaş medyası aracılığı ile yaptığı yalan haberlere yurtsever halkımız ve demokratik kamuoyu itibar etmemelidir.

24 Ağustos günü saat 14.00 ile 16.30 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Gare bölgesine bağlı Deşta Kafya, Deşta Nehlê ve Kani Sarkê köyü çevresini bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız olmazken, bombardımanlar sonucu arazide yangın çıkmıştır.”