Et talebi için 800 milyondan fazla ağaç kesildi

Brezilya’da artan et talebini karşılamak için açılan çiftlik alanları ve yem üretim tesisleri nedeniyle Amazon’da 800 milyondan fazla ağaç kesildi.

Araştırmacı Gazetecilik Bürosu (TBIJ), Guardian, Repórter Brasil ve Forbidden Stories tarafından yapılan araştırma, Amazon'un 1,7 milyon hektarlık (4,2 milyon dönüm) alanının dünyanın dört bir yanına sığır eti ihraç eden et tesislerinin yakınında yok edildiğini gösteriyor.

Brezilya'da ormansızlaşma 2019-2022 yılları arasında dönemin Devlet Başkanı Jair Bolsonaro döneminde artmış ve bunun bir numaralı nedeni sığır yetiştiriciliği olmuştu. Luiz Inácio Lula da Silva'nın yeni yönetimi yıkımı durdurma sözü verdi.

AidEnvironment danışmanlık şirketindeki araştırmacılar uydu görüntüleri, hayvan hareket kayıtları ve diğer verileri kullanarak, 20'den fazla mezbahanın yakınındaki binlerce çiftlikte 2017 ve 2022 yılları arasındaki altı yıl boyunca tahmini orman kaybını hesapladı.

Araştırmada 800 milyondan fazla ağacın et üretimi için kedildiği tespit edildi.

Orman kaybına neden olan şirketlerin müşterileri arasında Lidl ve Aldi'ye tedarik sağlayan Alman et şirketi Tönnies de bulunuyor.