Fırtına Avrupa’yı etkisi altına aldı

Avrupa’yı etkisine alan fırtınalar can ve mal kaybına yol açtı. Fırtına ve kasırgaların Pazar gününe kadar da etkili olması bekleniyor.

Doğu Avrupa'yı etkisi altına alan fırtınalar can aldı. 180 km/s hıza ulaşan rüzgarlar dört kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açtı.

Polonya'nın güneyindeki Krakow'da fırtına bir şantiyede vinç devrildi, iki işçi yaşamını yitirdi, iki işçi de yaralandı. Ülkenin batısında arabasına ağaç devrilmesi sonucu bir kişi daha hayatını kaybetti.

Almanya'da Aşağı Saksonya'daki (kuzey) Bad Bevensen'de de bir köy yolunda arabasına ağaç düşmesi sonucu 37 yaşındaki bir sürücü hayatını kaybetti.

Polonya genelinde, 125 km/s hıza ulaşan rüzgarlar yaklaşık 500 eve ciddi hasar verdi, çatıları uçurdu, yüzlerce ağacı devirdi ve 324 bin evi elektriksiz bıraktı.

Fırtınadan Çek Cumhuriyeti de etkilendi, 300 binden fazla ev elektriksiz kaldı ve büyük trafik kesintileri yaşandı.

Kuzeydeki en yüksek Çek dağı olan Snezka'da 181 km/sa esen en güçlü rüzgarlar kaydedildi.

Almanya'nın birçok eyaletinde okullar kapatıldı.

Birçok ülkede tren hatları ve uçuşlar iptal edildi.

İngiliz, İrlandalı ve Hollandalı meteoroloji servisleri, Londra'ya göre esintileri 160 km / s hıza ulaşabilen ve hayatı tehlikeye atabilecek Eunice fırtınası için uyarılarda bulundu.

Ulusal meteoroloji servisi KNMI'ye göre, Hollanda'da rüzgarlar Wadden Adaları'nda (kuzey) 130 km / s'ye ulaşabilir.

Perşembe günü Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü'nün (IRM) yaptığı uyarıda, Cuma öğleden sonra sahilin saatte 150 km'ye varan şiddetli rüzgarlarla süpürülebileceği Belçika'da Eunice Fırtınası bekleniyor.

Belçika'nın deniz kıyısı da dahil olmak üzere kuzeybatısındaki on vilayetinden toplam dördü, maksimum uyarı seviyesinin (kırmızı) hemen altında "turuncu uyarı" ya alındı.

Fırtınanın Cuma günü İngiltere'nin güneybatısını ve Galler'in güney kıyılarını tüm gücüyle vurması bekleniyor.

Fırtınaların Pazar gününe kadar da etkili olması bekleniyor.