HBDH milislerinden Milli Beka Hareketi çetelere eylem

HBDH Alper Çakas İntikam Birimi, Kocaeli’nin Darıca ilçesinde 2 Temmuz günü Erdoğan’ın danışmalarından Ahmet Oluç ve Milli Beka Hareketi’nin başkanının katıldığı açılış sonrası eylem düzenlendiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Halkların Birleşik devrim Hareketi (HBDH) Alper Çakas İntikam Birimi, “Kocaeli Darıca bölgesinde 2 Temmuz 2020 günü Erdoğan’ın danışmanlarından Ahmet Oruç ve Milli Beka Hareketi adlı çetenin başkanında katıldığı bir açılış sonrası toplantı haline geçen grubun olduğu alan HBDH Alper Çakas İntikam Birimi tarafından silahlara ateş çemberine alınmıştır. 1 yaralı kesin olmakla birlikte diğerleri tespit edilememiştir.

Yine aynı bölgede 9 Temmuz 2020 günü Milli Beka Hareketi adlı faşist çetenin yöneticilerinden Suat Gündüz ikamet ettiği evin balkonunda otururken silahlı güçlerimizce vurulmuştur. Suat Gündüz bu oluşuma bağlı olarak bir dönem cihadçı çeteler saflarında eğitim almış ve AKP – Cihadçı çeteler ortaklığı ile mazlum halklara yönelik katliamlara katılmıştır. Suat Gündüz’ün akıbetini netleştiremeyen birimlerimiz kayıp vermeden bölgeden çekilerek güvenli alanlara dönmüştür.

Milli Beka Hareketi ve saraya bağlı onlarca kurum faşist paramiliter güçlerdir. Saray’ın güvenliğini sağlamak ve iktidarını ayakta tutmak için milyonlarca dolar bütçe ayrılan bu çete örgütlenmeleri yaklaşan sonlarını engelleyemeyecektir. ‘Güvenlik’, ‘bekçi’ adı altında oluşturduğunuz çete ordularınız milis, gerilla ve halk güçleri karşısında çaresiz kalacaktır. Şimdi çöküş sürecine girmiş olan bu faşist iktidara karşı her yerde eyleme geçme zamanıdır.

Bu eylemimizle Heftanîn’de tarihi bir direnişe imza atan özgürlük gerillalarını selamlıyoruz. Dağlarda, şehirlerde bulunduğumuz her alanda faşizme vuracağız” dedi.