HDP ‘Ekoloji Buluşmaları’nın 3’üncü gününde halkla buluştu

HDP, “Ekoloji Buluşmaları”nın üçüncü gününde Mezitli ilçesindeki halkla bir araya gelerek, "Amacımız tarım ve doğanın korunmasıdır. Bu topraklarda beton yerine portakal ve limon ağaçları boy versin istiyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü, “Ekolojik Buluşmaları”nın üçüncü gününde ekolojik tahribatın yaratıldığı yaşam alanlarında halkla buluşmaya devam etti.  

Aralarında HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, İl Eşbaşkanı Gülbahar Şöfer,  Ekoloji Komisyonu ve parti yöneticilerinin bulunduğu heyet, temasları kapsamında Mezitli ilçesine bağlı Kaleköy Mahallesi'ni ziyaret etti. 

Heyetin dinlediği Kale Mahallesi sakinleri, bölgedeki tarım arazileri üzerinde inşa edilmek istenen sanayi tesisine tepki gösterdi. 

Görüşme esnasında konuşan HDP'li Rıdvan Turan, mahalledeki tarım arazileri üzerinde yapılmak istenilen sanayi tesisine kimsenin razısının olmadığını belirtti.  Ekolojik tahribatın yaşanmaması ve tarım arazilerinin koruması için halka beraber her türlü mücadeleyi vermeye hazır oldukların dile getiren Turan, her koşulda tarım alanlarının korunmasından yana olduklarını söyledi. Turan, "Mersin'de 600 bin dönüm tarım alanın üzerine beton dökülmüş durumda. Bu yanlışı sürdürmenin anlamı yok. Beton yenmez, taş toprak yenmez, bizim geleceğimiz tarımda. Bu topraklarda beton yerine portakal ve limon ağaçları boy versin istiyoruz. Başka bir amacımız yok. Meclis’te bu konuyla ilgili elimden geleni yapacağım ve bu işin takipçisi olacağım" şeklinde konuştu.