HPG, Dersim'de şehit düşen 2 gerillanın kimliklerini açıkladı-YENİLENDİ

Dersim’de şehit düşen 2 gerillanın kimliklerini açıklayan HPG, “Ardil ve Firat yoldaşlarımız aynı zamanda Dersîm halkımızın da yüzyıl önce soykırımcılara verdiği direniş dersinin günümüzdeki temsilcileri olmuşlardır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

"Mayıs ayının başlarında Dersîm’e bağlı Yasak ve Geliyê Sal alanlarında gerçekleşen düşman operasyonları sırasında bir gerilla grubumuz ile düşman güçleri arasında çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalarda ağır yaralanan Ardil, Firat ve İsyan yoldaşlarımız son mermilerine kadar çatışmış ve işgalci TC devletine esir düşmemek için bombalarını kendilerinde patlatarak şehadete ulaşmışlardır. 1938 Dersim Katliamı sırasında düşman eline geçmemek için kendilerini uçurumlardan atan yüzlerce yiğit Dersim kadını ve erkeği gibi bu direniş kültürüne sahip çıkan Ardil, Firat ve İsyan yoldaşlarımız aynı zamanda Apocu fedai ruhun birer temsilcileri olarak da tarihteki onurlu yerlerini almışlardır. Bu çatışmalarda şehadete ulaşan İsyan yoldaşımızın ayrıntılı kimlik bilgileri netleştiğinde halkımız ve kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Ardil ve Firat yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Ardil Poyraz
Adı Soyadı: Büşra Kaya
Doğum Yeri: Batman
Anne – Baba Adı: Hafsat – İzzettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: Mayıs 2021 / Dersîm

 

Kod Adı: Fırat Erkendî
Adı Soyadı: Ramazan Bayav
Doğum Yeri: Adana
Anne – Baba Adı: Sakine – Übeyt
Şehadet Tarihi ve Yeri: Mayıs 2021 / Dersîm

 

ARDIL POYRAZ

Ardil yoldaşımız, Batman’da dünyaya gelmiş, Kürdistani değerlere bağlı yurtsever bir aile ve çevrede büyümüştür. Erken yaşlarda Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’yle tanışmış ve gençlik çalışmalarında yer almıştır. Genç bir Kürt kadını olarak işgalci TC devletinin gençleri yozlaştırarak mücadeleden koparma politikalarına karşı uzun süre mücadele etmiştir. Örgütlü genç bir kadın olarak kendisini sürekli eğiterek donatmış, öğrendiklerini Kürt gençlerine aktararak onları aktif mücadele içerisinde olmaya sevk etmiştir. Gençlik çalışmalarından sonra kararlılık ve mücadele azmini yükselten Ardil yoldaşımız, halkımızın özgürlüğünün Kürdistan’nın özgür dağlarında yürütülen gerilla mücadelesiyle zafer ulaşacağı gerçeğinden hareketle 2011 yılında Özgür Kadın Ordusu saflarına katılmıştır.

Hızla PKK ve PAJK çizgisinde derinleşen Ardil yoldaşımız, Rêber APO Felsefesi’nin yılmaz bir militanı olmuştur. Birçok farklı alanda gerillacılık pratiği sergileyerek uzmanlaşmış ve uzun yıllar Bakurê Kurdistan’da gerillacılık yapmanın hayalini kurmuştur. Zafer çizgisinin öncü militanlarında olan Ardil yoldaşımız, Dersîm alanına geçerek halkımızın özgürlük hayalleri için yoldaşlarıyla birlikte işgalcilere karşı amansız bir savaşın içerisine girmiştir. En zor koşullar altında işgalcilere büyük darbeler vurulan eylemlerde en ön saflarda yerini almıştır. Kadın Özgürlük İdeolojisi’nin yetkin bir militanı olarak Dersîm dağlarında, en zor koşullar altında efsanevi bir mücadele yürüten Ardil yoldaşımız, Rêber APO çizgisinin yarattığı özgür ve savaşçı Kürt kadınının güçlü bir örneği olmuştur. Ardil yoldaşımız, işgalcilerin teslimiyet çağrıları karşısında son mermisine kadar direnen ve cephanesi bittiğinde bombasını kendisinde patlatarak ölümsüzleşmiş, Önder APO Felsefesi’yle donanan Kürt kadınının fedai ruhuyla Berîtanlaşmış ve işgalcilere gereken cevabı vermiştir. Ardil yoldaşımızın Dersîm dağlarında yürüttüğü militanlık çizgisinden taviz vermeyen direnişi biz geride kalan yoldaşlarının önünü her zaman aydınlatacaktır.

FIRAT ERKENDÎ

Firat yoldaşımız, Adana’da dünyaya gelmiş, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılımlar sağlayan değerli ve yurtsever kültürün kök saldığı bir ailede büyümüştür. Mücadeleyi çocukluk yaşlarından itibaren tanıma şansına sahip olmuş ve işgalci TC devletinin halkımıza karşı uyguladığı insanlık dışı asimilasyon, inkar ve imha siyasetine yakından tanıklık etmiştir. Kürt gençlerini metropollerde yozlaştırmak için her türlü kirli yol ve yöntemi sınırsız bir şekilde kullanan işgalci TC devletinin kirli politikaları karşısında kendini koruyan Firat yoldaşımız, 2014 yıllında gerilla saflarında katılmıştır.

İşgalcilerin saldırıları karşısında gerilla saflarına katılarak Kürt gençlerinin tutumunun örnek bir temsilcisi olan yoldaşımız, sahip olduğu gençlik enerjisini her zaman yaşama yansıtmıştır. Güçlü kavrayış yeteneği ve öğrenme isteği sayesinde kısa sürece hızla gelişen Firat yoldaşımız, yeni dönemin gerillacılık tarzını şahsında somutlaştırmıştır. Bulunduğu her alanda güçlü bir katılım sağlamış, üstlendiği her görevi başarıyla sonuçlandırmıştır. Güler yüzlü ve emekçi kişiliğiyle yoldaşları arasında çok sevilmiş, devrim çalışmalarına büyük bir moralle katılmıştır. Önder APO çizgisine koşulsuz katılımı esas almış, parti çizgisinin hakim olması için her zaman kesintisiz bir mücadele içerisinde olmuştur. İşgalcilere karşı Dersîm’in boyun eğmez dağlarında mücadele eden Firat yoldaşımız, son ana kadar zafer çizgisinde yürümüş, işgalcilerin teslimiyet çağrıları karşısında direnişle cevap vermiştir. İşgalcilere esir düşmemek için bombasını kendisinde patlayarak şehadete ulaşan Firat yoldaşımız, boyun eğmez, militan Kürt gençlerinin direniş çizgisini bir kez daha ortaya koymuştur. Firat yoldaşımızın fedai duruşu ve savaşını her zaman örnek alacak ve zaferimizin sarsılmaz temeli yapacağız.

İşgalciliğe ve soykırıma karşı boyun eğmez kişiliklerini direnişleriyle somutlaştırarak Apocu örnek birer militan olan Ardil ve Firat yoldaşlarımız aynı zamanda Dersîm halkımızın da yüzyıl önce soykırımcılara verdiği direniş dersinin günümüzdeki temsilcileri olmuşlardır. Böylesi yiğit evlatlarını ülkemiz ve halkımızın özgürlüğü için bir an bile tereddüt etmeden özgürlük saflarına gönderen değerli Batman halkımız ve Erkendi aşireti başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.”