HPG: Werxelê’de gerilla direnişi sürüyor

HPG Basın ve İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin direnişi sonucu işgalcilerin Werxelê alanında ilerleyemediğini kaydetti.

HPG-BİM, gerilla direnişi ile Türk devletinin bombardımanlarına ilişkin son bilgileri paylaştı.

Açıklama şöyle:

Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda;

– 13 Eylül günü akşam saatlerinde işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nı ağır silahlar ile bombaladıktan sonra ilerlemek istemiştir. Werxelê Direnişçilerinin müdahalesi sonucu çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimizin geliştirdiği büyük direniş sonucu işgalciler ilerleyememiştir.

KÖYLER BOMBALANDI

13 Eylül günü Metîna bölgesine bağlı Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Êdinê, Dêşîşê, Kêste, Hirorê ve Serarû köylerinin çevresi ile Kêla Qûmriyê, Koordîne alanları saldırı helikopterleri ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler ile bombalanmıştır.  

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği yoğun bombardımanlar sonucunda Başûrê Kurdistan halkımıza ait yerleşim yerleri ile bağ ve bahçelerde ciddi oranda maddi hasar meydana gelmiştir.

– 13 Eylül 15:27 – 19:10 saatleri arasında Akrê ilçesinin Dînartê nahiyesine bağlı Şiyê köyü ve Deştan Kafya alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.”