HPG: Zap’ta 15 işgalci cezalandırıldı

İşgalci Türk devleti kimyasal silahlar, havadan ve karadan bombardımanlar da dahil her türlü teknikle saldırmasına rağmen gerilla direnişi kesintisiz sürüyor. Eylemlerde ; 15 işgalci cezalandırıldı, 1 mobesse kamera sistemi ve 2 dron darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın görkemli direnişi ve etkili eylemleri kesintisiz bir şekilde devam etmektedir. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı 38 kez kimyasal silahlarla, 56 kez savaş uçaklarıyla ve yüzlerce kez de obüslerle bombalamasına rağmen hiçbir sonuç elde edememiştir. YJA Star güçlerimiz öncülüğünde gerçekleştirilen eylemlerde ise; 15 işgalci cezalandırılmış, 3 işgalci yaralanmış, 1 mobesse kamera sistemi ve 2 dron darbelenmiştir.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

ZAP BÖLGESİNDE;

18 Mayıs günü öğle saatlerinde Kurojahro alanında bulunan işgalciler güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedef alınmıştır. Bu eylemde belirlenen hedefler başarılı bir şekilde vurulmuştur.

20 Mayıs günü saat 18:40’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bulunan Şehîd Berxwedan savaş mevzileri çevresine konumlanmak isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından yakın mesafeden hedeflenerek vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 4 işgalci cezalandırılmış ve 1 mobesse kamera sistemi ise darbelenmiştir. İşgalci TC ordusu 21 Mayıs gecesi alanı saldırı helikopterleriyle yoğun bir şekilde bombaladıktan sonra kayıplarını Skorsky tipi helikopterlerle uzaklaştırabilmiştir.

21 Mayıs günü saat 16:15’te işgalci TC ordusu Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bulunan Şehîd Hewrê savaş mevzilerini patlayıcılarla bombaladıktan sonra ilerlemek istemiştir. Bu işgalciler, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

21 Mayıs günü saat 16:30’da Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nda bulunan Şehîd Berxwedan savaş mevzileri çevresinde hareket halinde olan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından hedeflenerek yakın mesafeden vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 2 işgalci cezalandırılmıştır.

21 Mayıs günü saat 11:50’de Kurojahro Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Tolhildan savaş mevzileri üzerinde uçurulan 1 dron, güçlerimiz tarafından vurularak darbelenmiştir.

21 Mayıs günü öğle saatlerinde Kurojahro Direniş Alanı’na bağlı Şehîd Tolhildan savaş mevzileri, işgalci TC ordusu tarafından 7 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır. Bombardımanın ardından saat 15:30’da kimyasallara karşı koruyucu elbiseler giyen bir grup işgalci savaş mevzilerine doğru ilerlemek istemiştir. Bu işgalciler güçlerimiz tarafından sabotaj taktiğiyle hedeflenerek vurulmuştur. Bir kademe geri çekilen işgalciler tekrar ilerlemek istediklerinde güçlerimiz tarafından el bombaları ve ferdi silahlarla etkili bir şekilde vurulmuştur. Aynı gün saat 17:25’te işgalciler bir kez daha hedeflenerek yakın mesafeden vurulmuştur. YJA Star güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemler dizisi sonucunda; en az 6 işgalci cezalandırılmış ve 3 işgalci ise yaralanmıştır.

20 Mayıs günü saat 22:30’da Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından ferdi silahlarla hedeflenerek vurulmuş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

21 Mayıs günü saat 19:20’de Şikefta Birîndara alanı üzerinden bulunan patlayıcı yüklü 1 dron, güçlerimiz tarafından darbelenmiştir.

21 Mayıs günü gece saatlerinde Şikefta Birîndara, Karker ve Çemço alanlarını bombalamak isteyen saldırı helikopterleri, güçlerimiz tarafından yoğun ateş altına alınmıştır. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

21 Mayıs günü işgalci TC ordusu Şehîd Hewrê, Şehîd Berxwedan, Şehîd Şahîn, Şehîd Tolhildan, Şikefta Birîndara ve Çiyareş savaş mevzilerini 31 kez farklı renklerde dumanlar çıkaran kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalamıştır.

İŞGAL SALDIRILARI

İşgalci TC ordusu, Medya Savunma Alanları’nı savaş uçakları, saldırı helikopterleri ve obüslerle onlarca kez bombalamıştır.

Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

20 ve 21 Mayıs günü Girê Cûdî, Girê Amediyê, Girê Bihar alanları ile Amediye ilçesine bağlı Kanê, Sergelê, Dêreşê, Guherzê, Berçiya ve Mijê köyleri üzerinde sessiz küçük keşif uçaklarının hareketliliği görülmüştür. Bu hareketlilik halen devam etmektedir.

21 Mayıs günü Zap’a bağlı Girê Rûbar, Girê Cûdî, Girê Şehîd Kendal, Girê Şehîd Yunus, Girê Şehîd Leşker, Kurojahro, Şehîd Şemdîn, Mamreş, Çiyareş, Şehîd Dünya, Çemço ve Rênçbir Axa alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler, saldırı helikopterleri ve 36 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

21 Mayıs günü Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî, Girê Çarçel ve Girê Ortê alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle ve 13 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

21 Mayıs günü Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı yamaçları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler ve 7 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”