Kanada’da kar fırtınası: Evler görünmez oldu

Kanada’da Terre-Neuve-et-Labrador (Newfoundland ve Labrador) eyaletinin başkenti Saint-Jean kar altında kaldı, ordu yardıma çağrıldı.

Cuma sabahından bu yana düşen kar kalınlığı Saint-Jean havaalanında 76,2 santimetreye yükseldi. Tipi nedeniyle eyaletin başkenti kar altında kaldı. Bir çok araç ve ev görünmez hale geldi.

Saint-Jean kentinde olağanüstü hal ilan edilirken eyaletin Başbakanı Dwight Ball, federal hükümeti yardıma çağırarak, buna silahlı kuvvetlerin de dahil edilmesini istedi. Başbakan, özellikle yüksek miktardaki karın kaldırılması ve yolların açılması gerektiğine vurgu yaptı.

Federal Ottawa hükümeti hızlı bir şekilde talebe onayını verdi. Doğal Kaynaklar Bakanı Seamus O’Regan, önceliklerinin hastanelere erişimi sağlamak olduğunu bilirdi.

Meteoroloji servisleri kar fırtınası alarmını kaldırdı ancak Saint-Jean kenti Belediye Başkanı Danny Breen, olağanüstü halin en az Pazar akşamına kadar süreceğini bildirdi. Bu kapsamda tüm dükkanların kapatılması ve araçların trafiğe çıkması yasaklandı. Eyalet Başbakanı Ball, CBC kanalına yaptığı açıklamada bu fırtınanın “tarih kitaplarına gireceğinden” kuşku duymadığını söylerken, kimsenin bu boyutta bir fırtınayı hatırlamadığını kaydetti.