KCDK-E'den küresel iklim grevine katılım çağrısı

Doğayı yok eden kapitalist moderniteye karşı Küresel iklim grevine katılım çağrısında bulunan KCDK-E, "Black Friday aldatmacasına denk gelen bugün de kapitalist sistemin tüketime dayalı sömürüsü teşhir edilecek" dedi.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek olan iklim grevine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Bugün dünya çapında yapılacak grevin önemine dikkat çeen KCDK-E açıklamasında şunları belirtti: "Bu yıl içinde dördüncüsü gerçekleştirilecek grevin, kapitalist sistemin pazarlama sahtekarlığı olan Black Friday (Kara Cuma) gününe denk gelmesi ayrı bir önem kazanmaktadır. Dünyanın dört bir yanında ayağa kalkacak göstericiler hızla yok edilen dünya ve iklim için adalet çağrısı yapacak.

Black Friday (Kara Cuma) günü gerçekleşecek bu anti kapitalist temalı iklim grevine tüm Kürdistanlıların, çevreci, ekolojist, kadın özgürlükçü ve insanlık mücadelesi veren herkesin aktif katılması çok önemlidir. İklim Grevi yürüyüşlerinin tekrarı 2 Aralık’ta Madrid’de yapılacaktır. 2 Aralık aynı zamanda Madrid’de başlayacak İklim Değişikliği zirvesinin gerçekleşeceği gündür.

Tüm dünyada gerçekleşecek küresel İklim Grevi eylemine biz Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar da aktif şekilde katılarak yer almalıyız. Yine Black Friday aldatmacasına denk gelen bugün de kapitalist sistemin tüketime dayalı sömürüsü teşhir edilecek. KCDK-E olarak tüm Kürdistanlıları, kapitalist modernitenin doğa tahribatı ve tüketim sömürüsüne karşı aktif olarak düzenlenecek eylemlere katılmaya çağırıyoruz."