Kemalbay: Kaz Dağları ve Hasankeyf'ın geleceği ortak

Kaz Dağları'nda devam eden "Su ve Vicdan Nöbeti" eylemini ziyaret eden HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, Kaz Dağları, Hasankeyf ve Munzur’da ortaklaşmanın önemine dikkat çekti.

Kaz Dağları çevresindeki Kirazlı köyü yakınında altın madeni için yapılan ağaç kıyımlarına tepki amaçlı 26 Temmuz'da başlatılan "Su ve Vicdan Nöbeti" farklı eylem ve etkinliklerle sürüyor. 15'inci günde eyleme HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, HDP MYK üyesi İlknur Birol, HDP Çanakkale il eşbaşkanları Seza Bektaş, Nevzat Kutlay ve HDP ilçe başkanlarının yanı sıra çok sayıda parti üyesi katıldı.

EYLEMCİLER ÇADIRLARIN KALDIRILMASINI İSTEMİYOR

Ağaç kıyımına tepki amaçlı Balaban mevkiinde başlatılan "Su ve Vicdan Nöbeti" eylemine katılanların çadırını ziyaret eden milletvekili Kemalbay, Koordinasyon Kurulu'nun eylemin çadırsız devam etmesi kararı almasına tepki gösteren halkla bir araya geldi. Eylemciler, Komitenin çadırı kaldırma kararını kabul etmeyeceklerini söyleyerek, ortak bir forum düzenleyeceklerini ve oradan çıkacak karara göre hareket edecekleri dile getirdi. 

'HASANKEYF, MUNZUR VE SALDA'YI DA ETKİLER'

Halkın ortak alacağı kararın yanında olacaklarını belirten Kemalbay, "Bu direniş Hasankeyf, Munzur ve Salda Gölü'nün geleceğini belirler. Hasankeyf’te tarihe direnen gençlere, jandarma müdahale ediyor ve gözaltına alıyor. Demokratik eylemleri kimsenin kısıtlamaya hakkı yoktur" dedi.  

Kemalbay, heyetle birlikte kazı alanında incelemelerde bulundu. 

Düzenlenen forum ise gecenin geç saatlerine kadar devam etti. Forumda çadırların kaldırılması yönünde karar çıkmadı.