Kürdistan kentleri kar altında

İki gündür yoğun bir şekilde devam kar yağışı Kürdistan’ın Hakkari, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars, Dersim, Amed, Bingöl ve Siirt kentlerinde binlerce köy yolunu ulaşıma kapattı. Amed-Mardin karayolu ise kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Kürdistan kentlerinde kar ve sağanak yağış etkisini sürdürüyor. Hakkari, Erzurum, Ağrı, Iğdır ve Kars da etkili olan kar yağışından kaynaklı bin 596 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Dersim merkezde başlayan kar yağışı ise yaşamı olumsuz etkiliyor. 

HAKKARİ

Hakkari merkez ve ilçelerinde dünden bu yana etkili olan kar yağışı sürüyor. Kar kalınlığı kimi yerlerde bir metreyi aştı. Yağış nedeniyle il merkezinde 25 köy ve 56 mezra, Yüksekova'da 56 köy ve 78 mezra, Şemdinli'de ise 14 köy ve 65 mezraya ulaşım sağlanamıyor. 

ERZURUM, AĞRI, KARS, IĞDIR

Erzurum'da olumsuz hava koşulları nedeniyle 760 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Kar ve tipi nedeniyle Ağrı'da 442, Kars'ta 71 ve Iğdır'da 29 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.  

DERSİM 

Dersim'de kar yağışı ilçelerden sonra şehir merkezinde de etkili olmaya başladı. Beyaza bürünen kentte kar yağışı sürüyor. 

Kar yağışı nedeniyle kentte merkeze bağlı 11, Pülümür’de 40, Ovacık’ta 26, Nazımiye’de 21, Mazgirt’te 18, Hozat’ta 13, Pertek’te 10 ve Çemişgezek ilçesinde 4 olmak üzere toplam 143 köy yolu ulaşıma kapandı. 

BİNGÖL 

Bingöl'de, 4 gündür özellikle dağlık bölgelerdeki ilçelerde etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kent genelinde 281 köy yoluna ulaşım sağlanamazken, kar kalınlığı yüksek yerlerde bir metreye, diğer yerlerde ise 70 santimetreye ulaştı. 

Erzurum Bingöl Karayolu’nda ulaşım güçlükle sağlanırken,  Mardin Amed Karayolu ise ulaşıma kapandı. 

AMED 

Amed kırsal ilçelerinden Silvan, Kulp, Lice, Hani, Dicle, Ergani, Kocaköy’de de kar yağışı etkili oldu. İlçe merkezleri beyaza bürünürken, ilçelere bağlı yüzlerce mahalle yolu ulaşıma kapandı.  

SİİRT 

Siirt kent merkezi ve ilçelerde de gece saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Kent merkezi beyaza bürünürken, Pervari ilçesinde etkili olan kar yağışından kaynaklı bir ambulans ve çok sayıda araç mahsur kaldı. Gölköy mevkiinde yolda mahsur kalan araçlar ekipler tarafından kurtarıldı. Kente merkezi ve ilçelere bağlı çok sayıda köy yolunun da ulaşıma kapandığı belirtildi.