Myanmar’da toprak kayması: 13 ölü, onlarca yaralı

Myanmar’ın doğusunda şiddetli muson yağmurlarının yol açtığı toprak kayması nedeniyle en az 13 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Sel felaketlerinde ise onbinlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Mon eyaletindeki Thae Pyar Kone köyünde Cuma sabahı çamur seli 16 ve bir manastırı önüne katarak götürdü. Yerel yetkililerin verdiği ilk bilgilere göre 13 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi yaralandı. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Bilançonun ağırlaşabileceği belirtiliyor.

Ülke genelindeki şiddetli yağışlardan dolayı ırmaklar yataklarından çıkarken, yetkililer ırmak çevresinde yaşayanları uyardı.

Sel felaketleri özellikle Bogo bölgesini vurdu. Havadan çekilen fotoğraflar, bölgenin dev bir göle dönüştüğünü gösteriyor. Özellikle de Shwegyin köyü sular altında kaldı.

Sosyal İşler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre en önemli sel felaketleri Bogo, Mon ve Karen bölgelerinde meydana geldi. Doğal Felaketleri Yönetim Kurumu’nun sorumlusu Ko Ko Naing, “Mevcut durumda su baskınlarından dolayı yer değiştiren 30 bin kişi var” dedi.

VİETNAM’DA 8 ÖLÜ

Vietnam’da da bu hafta şiddetli yağışlar vardı. Ülkenin merkezindeki dağlık alanlarda en az 8 kişi hayatını kaybetti. Kurtarma ekipleri, Lam Dong vilayetinde onlarca köyü tahliye etmek zorunda kaldı.