San Francisco'da gökyüzü turuncuya döndü

Kaliforniya'da benzeri görülmemiş yangınlar nedeniyle San Francisco kentinde sürrealist bir atmosfer oluştu. Sis ve duman karışımı hava, güneş hiç doğmamış gibi bir görüntü meydana getirdi.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 20'yi aşkın noktada yangın hala devam ediyor. Eyaletin kuzeyindeki Fresno bölgesinde "Creek Fire" adı verilen yangına karşı bine yakın itfaiyeci yangınlarla mücadele ediyor. Sadece bu bölgede 56 bin hektar kül oldu.

Yangınlar Washington Eyelaleti'nin Kanada ile olan sınırından Kaliforniya eyaletindeki San Diego yakınındaki Meksika sınırına kadar uzanıyor.

Yetkililer haftalardır günlük olarak bilgiler vererek, kırılgan olan kişileri kötü hava kalitesi nedeniyle evlerinden çıkmamaya çağırıyor.

San Francisco kentinde sis ve duman karışımı hava, mahşeri bir görüntü oluşturdu. Araçlar öğle vakti farları açık ilerlerken, bazıları lamba ışığı altında bilgisayarları önünde çalışırken görüldü.

Hava kirliliğini kontrol ajansı Twitter üzerinde yaptığı açıklamada orman yangınları nedeniyle havanın bu hale geldiğini belirtti.

Açıklamada, "Bu duman partikülleri mavi ışığı dağıtıyor ve sadece sarı, turuncu ve kırmızın ışınların yüzeye ulaşmasını sağlıyor, bu da gökyüzüne turuncumsu rengi veriyor" denildi.