Türk devleti karşıtı gösteriler

İşgal altındaki bölgelerde Türk devletini protesto gösterileri gerçekleştirildi. Türk askerleri Ezaz’daki göstericilere ateş açtı. Olayda bir çocuk hayatını kaybederken, çok sayıda gösterici ise yaralandı.

Cerablus, Ezaz, İdlib ve Marê gibi Türk devleti ve çetelerinin işgali altında olan birçok bölgede dün akşam gösteriler düzenlendi. Türk devleti ile Şam hükümetinin olası yakınlaşmasını kınayan göstericiler, Türk bayrağını yakarak bölgeden çıkması yönünde sloganlar attı.

Ezaz’daki bir kaynağın aktardığı bilgilere göre, işgalci Türk askerleri dün gece Ezaz’daki göstericilere ateş açtı. Olayda bir çocuk katledilirken bazı göstericiler de yaralandı.
İşgal altındaki bölgelerde yaşayan halkın öfkesi dinmiyor ve Türk devletine karşı bugün kitlesel gösterilerin düzenlenmesi çağrıları yapılıyor.

İdlib, Ezaz, Cerablus, Marê, Rayî, Bab, Soran ve Serêkaniyê gibi Türk devletinin işgali altındaki çok sayıda bölgede, ‘Yıkıl Türkiye ve Yıkıl Rejim’ sloganlarıyla gösteriler düzenlendi.
Sanal medyada yapılan çok sayıda paylaşımda bugün (Cuma) gösteri çağrıları yapıldı.
Öte yandan göstericilerin Türk devletinin işgali altındaki bütün bölgelerde Türk bayrağının indirilmesi çağrısının yapıldığı kaydedildi.
Göstericiler Türk konvoyunun Efrîn-Ezaz yolundan Ezaz’a geçişine izin vermedi, duvarlara ‘Yıkıl Türkiye ve Yıkıl Rejim’ yazıları yazıldı.