YPS: Öz yönetim şehitlerinin hayallerini gerçekleştireceğiz

YPS Koordinasyonu, işgalci Türk devletinin Cizre, Silopi ve Sur’a yönelik kuşatmasının dördüncü yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada “Öz yönetim direniş şehitlerimizin hayallerini gerçekleştireceğiz” dedi.

YPS yaptığı yazılı açıklamada, Kuzey Kürdistan’da yaşanan şehir direnişlerinin insanlık tarihinde hak ettiği onurlu yerini aldığını belirtti.

Açıklamada, “Halkımızın ve özgürlük hareketimizin 42 yıldır kesintisiz bir şekilde yürüttüğü özgürlük mücadelesi hala ilk günkü heyecanıyla ve coşkusuyla devam etmektedir. Kürdistan’da başlayan mücadelemiz bugün hem Ortadoğu halklarına hem de insanlığa umut veren özgürlük değerlerinin ayakta kalmasını sağlayan bir mücadeleye dönüşmüştür” denildi.

“İnsanlık tarihinde unutulmaz olan direnişler vardır” diyerek devam eden YPS, şunları ekledi: “Bazı direnişler kentlerde sokak sokak, cadde cadde simgeleşmiştir. Devletçi- iktidarcı zihniyete karşı halkların özgürlük bilinci ile 1848’de Fransa ve Almanya’da direnişçiler şehirlerde barikatların arkasında omuz omuza direndiler. 1871’de Parisli büyük direnişçiler komün ruhu ile insanlık değerlerini büyük bedeller ödeyerek savundular. 2. Dünya savaşında komünistler, Hitler faşizmine karşı insanlık adına direndiler. Bir komün hayaleti hep dolaştı yeryüzünde. Bazen Avrupa’da bazen Afrika’da bazen Uzakdoğu’da ve en sonda Kürdistan üzerinde dolanmaya başladı.”

Özgürlük adına yaşanan direnişlerin hiç birisinin boşa gitmediğini ifade eden YPS, “Hep insanlık adına umudu koruyordu. Ve bizim özgürlük hareketimize de esin kaynağı oldular” diye belirtti.

Açıklamada devamla şunlar dile getirildi: “Bugün insanlık adına devraldığımız bayrağı layıkıyla taşıyoruz. 40 yıldan uzun bir süredir Türk Faşizmine karşı direnen bir halk gerçekliği yaratıldı. Yine Kapitalist Modernite’nin yarattığı ve insanlığın başına bela ettiği DAİŞ barbarlığına karşı direnişçiler Şengal’de ve Kobanê’de tarihin en büyük direnişlerinden birini insanlığa armağan ettiler. Büyük bedeller ödendi. Nice kahramanlar şehit oldular.

2 Aralık 2015 yılında faşist AKP-MHP hükümeti Cizre’de, Silopi’de ve Sur’da halkımızın özgürlük ruhunu kırmak için büyük kuşatmaları başlattı. Bu büyük kuşatmaya karşı büyük komutan ve direnişçiler de hiç tereddütsüz direniş kararı aldılar. Her şehirde 50-60 kişilik gruplar ellerinde zafere olan inançları ve özgürlük bilinci ile binlerce kişilik faşist güruha, tanklara, toplara ve yüksek tekniğe karşı aylarca şehirlerini savundular. Büyük komutan Ş.Çiyager öncülüğündeki Sur direnişi tarihin en uzun süreli şehir direnişi oldu. 105 gün boyunca düşmana kök söktürerek direndiler. Yine Cizre’de Ruken, Arjin yoldaşlar öncülüğünde büyük bir direniş ruhu ortaya çıktı. Silopi’de Eriş, Sewe, Pakize ve Fatma yoldaşlarımız son nefeslerine kadar faşizme karşı direndiler. Kuzey Kürdistan’da yaşanan şehir direnişleri de insanlık tarihinde hak ettiği onurlu yerini aldı.

Büyük şehitlerimiz Çiyager, Zeryan, Eriş, Kawa, Xebatkar, Amara, Nucan, Munzur, Senar, İslam, Soro, Taybet Ana, Ruken yoldaşlarımızın şahsında bütün özyönetim direniş şehitlerimizi anıyor ve mücadelelerini ve hayallerini gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz. Her arkadaşımızın intikamını misliyle alarak düşmanı topraklarımızdan atma sözümüzü halkımıza veriyoruz.”