Gençlerden ‘Werin Cenga Azadiyê’ eylemleri

Gençler, “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Bordeaux’da miting, Marsilya’da meşale, Londra’da afişleme eylemleri gerçekleştirdi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) Jinên Ciwanên Tekoşer (TekoJIN), “Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında Fransa’nın Bordeaux ve Marsilya kentlerinde miting düzenledi; İngiltere’nin başkenti Londra’da kimi noktalara afişleme eylemleri yaptı.

 

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde akşam saatlerinde bir araya gelen TCŞ ve TekoJIN üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle bir miting gerçekleştirdi.

Üzerinde Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları yanında PKK ve KCK flamaları açan gençler, bir açıklama yaptı.

Açıklamalarında mücadelelerini sürdürme kararlılığını dile getiren gençler, yaşıtlarını da Kürt halkına yönelik saldırılara karşı alanlara davet etti.

Gençlerin eylemi “Bijî Serok Apo” , “Bê Serok jiyan nabe” ve “A bas le Régime fachiste a Turquie” sloganlarıyla sona erdi.

MARSİLYA

 

Fransa’nın Marsilya kentinde gençler, şehir merkezinde bulunan yüksek bir binada meşaleli eylem yaptı.

Binanın ön tarafına Abdullah Öcalan’ın büyük posterini ve PKK bayrağını seren gençler, meşaleler yaktı. Yanı sıra ise “Bijî Serok Apo” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganları attı.

LONDRA

İngiltere’nin Londra kentinde ise gençler, Türk devleti ve destekçilerinin Medya Savunma Alanlarına yönelik kimyasal saldırıları protesto etmek için şehir merkezinde afişleme yaptı.

Gençler, Londra’da bulunan ve Türkiye’ye jet satışı yapan Lockheed Martin binasının girişlerine ve tren istasyonlarına afiş yapıştırdı.