Enternasyonalist Gençlik Festivali sona erdi

Make Rojava Green Again, Lützerath Bleibt ve Tevgera Ciwanên Şoreşger tarafından düzenlenen Enternasyonalist Gençlik Festivali'nde faşizme karşı mücadeleyi büyütme mesajı verildi.

Enternasyonalist Gençlik Festivali “Mücadeleleri birleştir-Kapitalizmi yık!” şiarıyla Almanya’nın Rheinland kentine bağlı Lützerath'de yapıldı.

Üç hareket adına yapılan açıklamada, “Kapitalizme karşı ne kadar birliktelik sağlarsak o kadar başarılı oluruz. Hep beraber yürüteceğimiz, birlikte sürdüreceğimiz mücadele çerçevesi içerisinde elbette faşizme karşı en büyük cevabı bizler vereceğiz” denildi.

Festivalde satranç, ağaca tırmanma, voleybol gibi çeşitli spor faaliyetlerinin yanında, çocuklar için özel aktiviteler de gerçekleştirildi.

TCŞ ve TekoJIN adına konuşan Viyan Amed, tüm gençleri Werin Cenga Azadiyê hamlesi kapsamında her yerde örgütlü bir şekilde faşizme karşı cevap olacaklarını söyledi.

Viyan Amed’in konuşmasının ardından gençler öncülüğünde meşaleli ve Önder APO’nun posterlerininin taşındığı bir yürüyüş gerçekleştirildi. Gençler sık sık “Bijî Berxwedana Gerîla” ve “Bijî Serok APO” sloganları attı.

Avrupa Kadın Hareketi adına Besime Konca konuşma gerçekleştirdi. 

Sanatçılar Sarah & Intare, Kürtçe Folklor Grubu, Nuarin, Rêber Serhed ve son olarak ise Dilan Top sahne aldı.

Festivalde JXK tarafından kadın özgürlük mücadelesi konulu seminer de verildi.

Meksika ve Kolombiya’dan festivale katılan enternasyonalistler ise birlik ve dayanışma mesajı vererek mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Filistin ve Rojava’dan ise enternasyonalistler görüntülü mesajlar ile gençlik festivalini selamladı.

Festival slogan ve halaylarla sona erdi