GÖRÜNTÜLÜ

HPG: Delal Zanyar yoldaşımız şehadete ulaştı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 23 Mart günü Delal Zanyar isimli gerillanın şehit düştüğünü belirterek, “Yaşamdaki mütevazi duruşu, askeri uzmanlığı ve ideolojik birikimi ile güçlü bir militan olmayı başardı” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi yaptığı yazılı açıklamada, “Delal Zanyar yoldaşımız, 23 Mart 2024 günü Medya Savunma Alanları’nda şehadete ulaştı” diye belirtti.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Delal Amedler’in ardılı olarak Qendîl’de özgür dağlarla buluşan Delal yoldaşımız, kaldığı her alanda ve yaptığı her görevde etrafına güç ve moral aşılamayı başardı. Medya Savunma Alanları’ndaki birçok alanda bulunarak pratik yürüten yoldaşımız; yaşamdaki mütevazi duruşu, askeri uzmanlığı ve ideolojik birikimi ile güçlü bir militan olmayı başardı. Daima özgürlük arayışı içerisinde olan Delal yoldaşımız, kendisine belirlenen sınırları kabul etmeyerek özgürlükten yana duruşunu ısrarla korumayı başardı.

Yoldaşları olarak Delal yoldaşımızın bizlere devrettiği özgürlük mücadelesini onun şahsında tüm şehitlerimize layık olmanın bilinciyle zafere taşıyacağımızın özünü tekrarlıyor, başta Delal yoldaşımızın değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz.

Delal Zanyar yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Delal  Zanyar
Adı Soyadı: Çimen Yıldız
Doğum Yeri: Amed
Anne – Baba Adı: Zinet- Şakir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Mart 2024 / Medya Savunma Alanları

Delal yoldaşımız Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne binlerce fedai kazandıran ve direniş kültürünü her zaman canlı tutan Amed’de dünyaya gözlerini açtı. Yurtsever bir çevreden olması özgürlük hareketini erken tanımasına vesile oldu. Ailesinin yurtsever ve Kurdistani değerlere bağlı olması çocuk yaşta arayışlara yönelmesine neden oldu. Okul yıllarında bu arayışlarını derinleştiren Delal yoldaşımızın partimiz PKK’ye olan sempatisi giderek arttı. Bu süreçte düşman gerçekliğini daha fazla anlayarak bilince çıkaran yoldaşımız, yurtsever devrimci gençlik çalışmalarına dahil oldu. Üniversiteye gittiği dönemlerde gençlik çalışmalarına daha aktif bir katılım sağlayarak mücadelesini büyütmeyi hedefledi. Bu süreçte yaptığı okumalar ve yaşadığı yoğunlaşmalarla Türk devletinin soykırımcı karakterini daha iyi çözümleyerek daha büyük sorumluluklar üstlenmek istedi. Sistemin kadına sunduğu sahte yaşamı her zaman sorgulayan yoldaşımız, kapitalist mordenite yaşamını ret ederek devrimci yaşam arayışlarını derinleştirdi. Özellikle Özyönetim Direnişi sürecinde yaşanan zulme cevap olmak istedi. Komutan Çiyager Hêvî öncülüğünde gelişen Sûr Direnişi ve  iki çocuğu olmasına rağmen tüm Kürt çocuklarının özgür bir ülkede yaşaması için Mersin'den  Cizîra Botan’a geçerek direnişe katılan ve kahramanca şehadete ulaşan Şehîd Tekoşîn yoldaştan derinden etkilendi. Delal yoldaşımız, evli ve bir çocuk annesi olmasına rağmen devrimci yaşama katılmak istedi. Bir anne olmanın devrime katılmanın önünde engel olmadığına inanan Delal yoldaşımız, halkımıza dayatılan soykırım ve inkar siyasetine karşı sessiz kalmayarak yüzünü Kurdistan dağlarına döndü ve gerilla saflarına katıldı.  

Kurdistan’ın özgür dağlarına kavuşan Delal yoldaşımız, hayallerinin gerçekleşme mekanı olan dağlara her zaman derin bir bağlılık besledi. Qendîl alanında gördüğü yeni savaşçılar eğitiminde PKK’deki yoldaşlık ilişkilerinden ve kadın yoldaşlarının yaşamdaki öncülüklerinden etkilendi. Aldığı askeri ve ideolojik eğitimlerle kendisini adeta yeniden yaratan Delal yoldaşımız, yetkin bir YJA Star gerillası olmayı başardı. Yaşadığı derin sorgulamalar ve yoğunlaşmalar devrimci yaşamında her zaman onun için yol gösteren bir ışık oldu. Aldığı eğitimlerden öğrendiklerini daha aktif bir şekilde pratize etmek için en zorlu alanlara kendini hazır gören yoldaşımız, bu minvalde sürekli öneriler geliştirdi. Rêber Apo’nun özgür kadını yaratmak için verdiği emeğe ve mücadeleye layık olmak için her anını devrime adayan yoldaşımız, kapitalist sistemdeki kadın gerçekliğini daha iyi anlayarak bilince çıkardı. Kendini her yönüyle geliştirmek isteyen Delal yoldaşımız bulunduğu her yerde her zaman PKK’nin yüceliğini ve özgür kadın konularına tartıştı Yaşanan yoğun savaş sürecine kayıtsız kalmayan yoldaşımız bir YJA Star gerillası olarak üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmek istedi. Bunun da ancak savaşın yoğun yaşandığı bölgelere giderek mümkün olabileceğini dile getiren yoldaşımız, kendisini askeri anlamda daha da yetkinleştirmek için askeri eğitimlere dahil oldu. Hareket olarak yoğun bir savaş sürecinde olduğumuz bir zaman diliminde Şehîd Mahir Akademisi’nde başarılı bir şekilde eğitimini tamamladı. Eğitimlerdeki askeri disiplini ve uzmanlaşma istemi ile yoldaşlarına örnek oldu. Askeri eğitimlerde kazandığı yetkinlikten dolayı yoldaşlarının eğitiminde rol üstlendi.

Bu görevini başarılı bir şekilde tamamlayan yoldaşımız ardından Heftanîn bölgesine geçerek oradaki direnişe dahil oldu. Heftanîn’de işgalci Türk ordusuna yönelik geliştirilen birçok eylemde yer alan yoldaşımız, düşmana yönelik yüreğindeki öfkeyi eyleme dönüştürme mutluluğuna erişti. Savaş alanında kazandığı tecrübeyi yaşamla bütünleştirerek devrimci görevlerini yerine getiren yoldaşımız bu özelliğiyle yoldaşlarınca sevilen ve sayılan bir militan oldu. Kadın özgürlük çizgisinde kendini geliştirmek isteyen Delal yoldaşımız Rêber Apo’nun kadın özgürlüğüne dair çözümleme ve belirlemeleri üzerinde derinlikli yoğunlaşmalar yaşadı.

Heftanîn bölgesinden sonra Garê’ye geçen yoldaşımız burada da temposunu düşürmeden mücadelesini sürdürdü. Birçok farklı çalışmada yer alan yoldaşımız özellikle savaş tünellerinin yapımında büyük bir emeğin sahibi oldu. Yeni dönem gerilla taktiğine tüm benliği ile inanan yoldaşımız, bu inancını pratiğine başarılı bir şekilde yansıtarak tüm yoldaşlarına örnek oldu. Delal yoldaşımız 23 Mart 2024 günü Garê alanında görevi başındayken şehadete ulaştı. Yoldaşları olarak Delal yoldaşımızın anısını mücadelemizde yaşatacağımızın, ülkesi ve özgürlüğü uğruna annelik yapamadığı değerli çocuğu Zanyar şahsında tüm Kürt çocuklarına özgür bir gelecek yaratacağımızın sözünü veriyoruz.”