‘Uzun Yürüyüş’ün birinci günü sona erdi

Avrupa Gençlik Hareketleri TCŞ ve TekoJIN'in her yıl geleneksel olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için düzenlediği Uzun Yürüyüş’ün ilk günü sona erdi.

Devrimci Gençlik Hareketi (Tevgera Ciwanên Şoreşger-TCŞ) ile Mücadeleci Kadınlar (Jinên Têkoşer-TekoJIN) 20 yılı aşkın süredir her yıl Avrupa’da Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle “Uzun Yürüyüş” (Meşa Dirêj) eylemi gerçekleştiriyor. Bu yıl, Almanya’nın Köln kentinden başlayıp Aachen’a kadar sürecek yürüyüşün ilk günü sona erdi.

Yürüyüşün birinci günü Köln Heumarkt’ta gençlerin bir araya gelmesi ve açıklamaların ardından başladı. Yürüyüş boyunca gençler, yürüyüşün amacına ve işgal saldırılarına ilişkin Almanca bildiriler dağıttı.

Yol boyunca gençler, faşist Türklerin provokasyonlarıyla karşılaştı. Bu provokatif girişimlerde kendini savunan Kürt gençleri, faşist Türk devletiyle uyum içerisinde olan Alman polisinin kimlik kontrolüne maruz kaldı.

Kimlik kontrolünden sonra gençler yürüyüşlerine devam etti. Yaklaşık 25 kilometre yürüyen gençler, Leverkusen merkezinde çoşkulu bir şekilde yürüyüşlerinin ilk gününü sonlandırdı.