'Güney Kürdistan Ulusal Kürt Kadın Birliği' çalıştayı düzenlendi
Süleymaniye’de düzenlenen ‘Güney Kürdistan Ulusal Kürt Kadın Birliği’ çalıştayı, Kadınların özgürlük için birlik olmaları gerektiği çağrısı yapıldı.
Süleymaniye’de düzenlenen ‘Güney Kürdistan Ulusal Kürt Kadın Birliği’ çalıştayı, Kadınların özgürlük için birlik olmaları gerektiği çağrısı yapıldı.
Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde ‘Güney Kürdistan Ulusal Kürt Kadın Birliği Platformu’ tarafından çalıştay düzenlendi. Tewar Kütüphanesi salonunda gerçekleştirilen çalıştaya çok sayıda kişi katıldı. Sabah saat 10.00’da başlayan etkinlik, platformun kuruluşunun bir sonuç bildirgesi ile kamuoyuna duyurulması kararlaştırıldı.
Çalıştay, tüm şehitler anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan Şeyda Meruf, platformun mesajını okudu. Platformun faaliyet raporu ise Sara Reza tarafından sunuldu. Raporda, Ortadoğu’da yeniden şekillenen küresel sistem ve ulus-devlet sistemi üzerine değerlendirmeler yer aldı.
Şîrîn Teha, Runak Mecîd ve Gulistan Seîd’den oluşan divan heyeti, platformun temel amaçlarını aktardı. Çalıştayda kadın sorunları, Kürt ulusu, kadın birliği, mevcut engellerin aşılması ve Kürt halkının birliği gibi konular ele alındı.
Katılımcılar, Güney Kürdistan’daki siyasi durum, bölgedeki değişimler üzerine görüş ve önerilerini sundu. Çalıştayda Özellikle Ortadoğu’da yaşanan dönüşümler sırasında kadınların büyük bedeller ödediği vurgulanarak, kadınların özgürlük için birlik olmaları gerektiği çağrısı yapıldı.
Ayrıca, Önder Apo’nun çağrısıyla başlatılan barış sürecin tartışıldı ve kadınların güçlerini birleştirmeleri gerektiği ifade edildi
Değerlendirme ve tartışmaların ardından çalıştay sona erdi. Sonuç olarak, ‘Güney Kürdistan Ulusal Kürt Kadın Birliği Platformu’nun’ kuruluşunun bir sonuç bildirgesi ile kamuoyuna duyurulması kararı alındı.