Gerilla Zap’ta işgalcileri ağır silahlarla vurdu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerilla güçlerinin Zap’ta işgalci Türk ordusunu ağır silahlarla vurduğunu bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, gerillanın Zap’ta belirlenen hedefleri isabetle vurduğunu, Avaşin’in işgalciler tarafından yoğun bir şekilde bombalandığını, Kato Marinos’ta başlatılan işgal operasyonunun sonuçsuz geri çekildiğini bildirdi.

HPG-BİM’in açıklaması şöyle:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi Çerçevesinde;

– 19 Ekim günü saat 11:00’da Zap bölgesine bağlı Girê Xeregol’da bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylem sonucunda belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda;

– İşgalci TC ordusu 18 Ekim günü saat 20:10’da, 19 Ekim günü gece saatlerinde ve 20 Ekim günü sabah saatlerinde Werxelê Direniş Alanı’nı yoğun şekilde patlayıcılar ve ağır silahlarla bombalamıştır.

12 Ekim günü, işgalci TC ordusu, Botan Sahası’nın Kato Marînos alanına bağlı Kato Ortê mıntıkasını savaş uçaklarıyla bombaladıktan sonra kapsamlı bir işgal operasyonu başlatmıştır. Bu işgal operasyonu 14 Ekim günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

– 18 Ekim günü 23:45 – 00:30 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Tabûra Ereba ve Mervanos alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

– 18 Ekim günü 23:45 – 00:30 saatleri arasında Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Serarû ve Dêşîşe köylerinin çevresi sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.

– 19 Ekim günü 11:00 – 13:00 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Şehîd Rustem alanı ağır silahlarla bombalanmıştır.”