ABD Türk devletinin desteklediği çete grubunun şefini vurdu

Amerikan ordusu Türk devletinin desteğindeki El Kaide’ye yakın Hurras El-Din çete grubunun şefine hava saldırısı düzenledi.

Amerikan ordusu merkezi komutanlığı Centcom yaptığı yazılı açıklamada, “Hava saldırının düzenlendiği sırada Ebu Hamza El Yemeni motosikletle tek başına hareket ediyordu” dedi.

Centcom, "Bu üst düzey yöneticinin ortadan kaldırılması El Kaide'nin Amerikan vatandaşlarına, ortaklarımıza ve dünyanın her yerindeki masum sivillere yönelik saldırılar düzenleme yeteneğini bozacaktır" dedi.

CNN’nin kaynak gösterdiği bir yetkiliye göre ABD’li yetkililer bir dron kullanılarak gerçekleştirilen saldırıda Ebu Hamza El Yemeni’nin öldürdüğüne dair "yüksek derecede güvene" sahipler.

Amerikan ordusu Haziran ayı içerisinde ikinci kezdir benzer bir saldırı düzenliyor.

HAZİRANDA TÜRKİYE DESTEKLİ İKİ ÇETE ŞEFİ VURULDU

16 Haziran’da DAİŞ çetelerinin sorumlularından olan Hani Ahmed El Kurdi, Halep bölgesinde düzenlenen bir saldırıda öldürülmüştü.

ABD 3 Şubat günü Türk devletinin işgali altındaki Atme’de düzenlediği bir operasyonda DAİŞ’in şefi Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi’yi öldürmüştü.

Türk devleti mayıs ayında Huras El-Dîn çetelerini işgal altındaki Efrîn’in güneyindeki Kebaşîn ve Basût köyleri ile güneydeki bir çok yere yerleştirmişti.