En az 31 göçmen Manş Denizi’ni geçmeye çalışırken boğuldu

Şişme botla İngiltere kıyılarına ulaşmaya çalışan göçmen teknesinin alabora olması sonucu en az 31 kişi öldü.

Fransa ile Birleşik Krallık arasındaki İngiliz Kanalında Çarşamba günü İngiliz kıyılarına ulaşmaya çalışan en az 31 göçmen yaşamını yitirdi.

Kuzey Fransa bölgesinin ulaşımdan sorumlu başkan yardımcısı Téteghem Belediye Başkanı Franck Dhersin, Çarşamba akşamı göçmenleri taşıyan bir teknenin alabora olmasının ardından ölü sayısının 31'e yükseldiğini söyledi.

Dhersin, daha önce gemide 50’den fazla göçmenin olduğuna inanıldığını belirten bir tweet atmıştı.

Suda çok sayıda ceset olduğunu belirten Dhersin, olayı "yeni bir trajedi" olarak nitelendirdi.

Fransız ve İngiliz yetkililerin sığınmacıların yolculuk yapmasını engelleme çabalarını artırmasıyla birlikte, kanaldaki küçük tekne geçişleri üzerinde gerginlik arttı.

Her iki taraftaki çabalara rağmen, kanalı küçük teknelerle geçen günlük insan sayısı bu ay rekor sayılara ulaştı ve sadece 11 Kasım'da İngiltere'ye bin 185 kişi geldi .

Birleşmiş Milletler Göç Örgütü, Temmuz ayında yayınladığı bir raporda, deniz yoluyla Avrupa'ya ulaşmaya çalışan göçmen, sığınmacı ve mülteci sayısının yılın ilk yarısında iki katından fazla arttığını belirtmişti.

Uluslararası Göç Örgütü’nün raporuna göre, yılın ilk altı ayında en az bin 146 kişi Avrupa kıyılarına ulaşmak için hayatını riske atarak yaşamını yitirdi.