HBDH Foça’daki sabotaj eylemini üstlendi

Halkların Birleşik Devrim Hareketi milisleri, İzmir’in Foça ilçesindeki komando tugayındaki trafoya yönelik gerçekleştirilen sabotaj eylemini üstlendi.

HBDH tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “18 Mayıs günü, gece 23:50’de, İzmir’in Foça ilçesinde Dağ Komando Tugayı’na enerji sağlayan elektrik santraline sabotaj eylemi düzenledik. Sabotaj eylemimizin sonucunda elektrik tamamiyle kesilmiş ve uzun süre sağlanamamıştır. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çabaları da saatlerce sürmüş ve büyük bir hasar meydana geldiği görülmüştür. 

Halklarımız, işçi sınıfı, yoksullar, emekçiler ve bütün ezilenler yüksek elektrik faturası, hayat pahalılığı, zamlar ve işsizliklerle karşı karşıyadır. Ekonomik kriz öyle bir noktaya varmıştır ki yoksul halkımız faturalar daha pahalı gelmesin diye uğraşsa bile ay sonunu zor getirmektedir. Kendilerine yüzlerce, binlerce odalı saraylar kuran, yandaşlarına her türlü lüks hayatı yaşatan bu iktidarın ensesindeyiz. Onların karargahları da, unsurları da hedefimizdir. Halklarımız için günler artık karanlık değildir. Günler faşistler için koyu bir karanlıktır artık. Halklarımız, geleceğini birleşik devrimde görüyor, örgütleniyor ve zafere yürüyor.  

Düşmana hiçbir yerde rahat nefes alma imkanı bırakmayacağız! Düşman, hiç ummadığı yerde ve zamanda halkımızın devrimci öfkesinin neferlerini, yani bizi bulacak!”