Tutsak yakınları zulme karşı her yerde direnecek!

Onlarca gündür Amed ve Van barolarında tutsaklar için Adalet Nöbeti’nde bulunan aileler, zulmü kabul etmeyeceklerini ve her yerde direneceklerini vurguladı.

Aileler, hasta ve infaz sürelerini tamamlamalarına rağmen tahliye edilmeyen tutsakların bir an önce tahliye edilmesi için Amed ve Van’da Adalet Nöbeti tutuyor. Amed’deki nöbet 60’ıncı gününde, Van’daki ise 36’ncı gününde sürüyor.

Amed’deki nöbet eyleminde yer alan tutsak yakını İnci Güler, “Yakınlarımıza yapılan zulmün yanında bizlere de zulüm ediliyor. Geçen açık görüşte ağız içi arama yaptılar. Cezaevlerindeki şiddet ve işkence her geçen gün artıyor. Yaşamı savundukları için içerde olan tutukluların sesi olalım" dedi.

Tutsak yakınlarından Reşahat Ada, “Biz her yerde, adliye önünde, sokakta direnmeye devam edeceğiz. Asla nöbetimizi bırakmayacağız" vurgusunda bulundu.

Diğer bir eylemci Fevziye Kolakan, cezaevlerinden tabut çıkmadan sorunların çözülmesini isterken “Çocuklarımız o karantina odalarında ölmesin. Ben kendim hastayım, çocuğumu görmeden ölmek istemiyorum. Çocuğumun Amed'e getirilmesini istiyorum" diye konuştu.

Tutsak yakını Nuray Abay da "Cenaze çıkmasını istemiyoruz” dedi ve ekledi:

“İnfazları biten tutukluları serbest bırakın. Bu adalet değildir. Biz bu adaleti kabul etmiyoruz. Biz yakınlarımıza kavuşmak istiyoruz, onları tedavi etmek istiyoruz. Bu hakareti kabul etmiyoruz. Tüm bu zulümlere rağmen Kürtlüğümüzden vazgeçmiyoruz. Benim yakınım da Trabzon'da tutuklu, Amed'e gelmesini istiyorum.”

VAN

Van Barosu’nda yürütülen nöbete 25 yıldır tutuklu bulunan hasta tutuklu Ebedin Abi’nin eşi Zübeyde Abi de katıldı. Eylemcileri, HDP Van Gençlik Meclisi üyeleri de ziyaret etti.

HDP Gençlik Meclisi üyesi Arjin Tuncer, başta Urfa Adliyesi önünde “Adalet Nöbeti” sürdüren Emine Şenyaşar olmak üzere Van ve Amed’deki nöbet eylemleri lile Dersim’de Gülistan Dokun’un ailesinin de başlattığı nöbetin kendileri için umut verici olduğunu söyledi.

Cezaevlerine yönelik sistematik saldırılara tepki gösteren Tuncer, “Bu saldırılar PKK Lideri Abdullah Öcalan şahsında sürdürülen tecritten kaynaklanıyor. AKP-MHP faşist ittifakının artık intikam alırcasına hasta tutuklulara saldırıyorlar” diye konuştu.

 

Tutsak yakını Meryem Abi ise, eylemlerine gençlerin desteğini görmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

Abi, sadece kendi çocukları ve yakınları için değil tüm tutuklular için adalet istediklerini belirttikten sonra, adalet tesis edilinceye dek oturmaya devam edeceklerini kaydetti.