Zap’a adım attığı için pişman olacak!

YJA Star gerillası Zinarîn Cûdî, Türk işgal saldırıları öncesi şunu söylüyordu: Zap’a adım attığı için pişman olacak. Buralara kolay kolay girmesine izin vermeyeceğiz.

YJA Star gerillası şehit Zinarîn Cûdî, Kurdistan Özgürlük Mücadelesindeki son durağı Zap’ta, sömürgeci Türk devletine karşı tünel savaşlarındaydı. Düşmanın ilerlemesinin önünü alan gerillalardandı. Kararlılığından bir adım geri atmadı.

Şehit Zinarîn Cûdî, Türk işgal saldırıları öncesi ANF’ye şunları söylüyordu: “Türk devleti, 2021’deki Garê, Avaşîn, Metîna ve Zap saldırılarında da çıkarabileceğimiz gibi Kurdistan dağlarında on binlerin emeğiyle kurulan ve bugünlere gelen gerilla yaşam alanlarını, yaşamı ortan kaldırmak istiyor. Gerilla bulunduğu her alanda, tarihi bir mücadelele bu saldırıları bertaraf etmiştir. Yoldaşlarımızın göstermiş olduğu direniş bizlere göstermektedir ki; işgalci Türk devleti gerilla karşısında her zaman boşa çıkmıştır.

YA BAŞARACAĞIZ YA BAŞARACAĞIZ!

AKP-MHP hükümeti de yürüttüğü bu savaşta yaşadığı hezeyanın, çöküşe doğru gittiğinin farkında olduğu için ömrünü uzatmanın yöntemini, savaşmakta görmektedir. Şimdi bulunduğumuz Zap alanında, biz gerillalar bunun farkındayız ve olası saldırılara karşı hazırız. İşgalci Türk ordusu gelsin, bizler hazırız! Zap alanına geldiğinde pişman olacaktır. Bizler, Kurdistan dağlarını öyle kolay kolay bırakmayacağız. Kanımızın son damlasına kadar savaşsak da işgalci Türk ordusunun dağlarımızı işgal etmesine izin vermeyeceğiz. Kurdistan Özgürlük Gerillası olarak, düşmanın buralara kolay girmesine izin vermeyeceğiz. Başarma ve düşmanı bu topraklara sokmama iddiasını her yoldaşımda görüyorum. Bu iddiamız, bize başarı sağlayacaktır. Biz gerillalar için bu saatten sonra başarıdan başka bir yol kalmamıştır; ya başaracağız ya başaracağız!”