HPG: Garê’de Canfeda ve Çiyager yoldaşlarımız şehadete ulaştı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk devletinin Garê’ye yönelik düzenlediği bombardımanda Canfeda ve Çiyager kod adlı iki gerillanın şehit düştüğünü açıkladı.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada “13 Ağustos 2021 günü sömürgeci TC ordusunun Garê alanına yönelik gerçekleştirdiği bombardımanlarda Canfeda ve Çiyager yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır” dedi.

Her iki gerillanın kimlik bilgileri şöyle açıklandı:

Kod Adı: Canfeda Welat
Adı Soyadı: Abdullah Hamo
Doğum Yeri: Kobanê
Anne – Baba Adı: Naile – Salih
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Ağustos 2021 / Garê

Kod Adı: Çiyager Kahraman
Adı Soyadı: Halil Mamo
Doğum Yeri: Afrîn
Anne – Baba Adı: Ayşe – Hanon
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Ağustos 2021 / Garê

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Canfeda yoldaşımız, DAİŞ karanlığına karşı savaşarak büyük bir zafer kazanan ve insanlığı büyük bir tehditten kurtaran büyük mücadelenin ilk merkezi olan Kobanê’de, yurtsever bir aile ve çevrede büyümüştür. Erken yaşlarda, işgalci çetelerin saldırıları karşısında mücadele saflarına katılmış ve savaşla şekillenen güçlü bir karakter sahibi olmuştur. Kobanê’de insanlık adına kazanılan zafer sürecinde yer alan Canfeda yoldaşımız, mücadelesine ara vermeden yönünü Kürdistan’ın özgür dağlarına çevirmiştir. Gerilla saflarına katılarak faşist işgalcilere karşı mücadelesini devam ettirmiştir. Savaş tecrübesini yeni dönemin gerillacılığıyla birleştirmiş ve halkımızın özgürlük mücadelesinin yılmaz bir neferi olmuştur. Önder Apo’nun Özgür Yaşam Felsefesi’ne büyük merak duyan, parti kişiliğini şahsında somutlaştırmak için her zaman edindiği teoriyi pratiğe aktarmayı esas alan yoldaşımız, hakikat yolunda ilerleyerek büyük bir gelişim sahibi olmuştur. Genç yaşına rağmen sergilediği olgun ve kararlı kişilik özellikleri, militan duruşuyla yoldaşları arasında örnek bir gerilla olmuştur. Yürüttüğü gerillacılık pratiğinde her zaman en güçlü sonucu almayı esas alan yoldaşımız, yorulmak bilmeden bütün gücüyle devrim çalışmalarında yer almış, moral ve motivasyonuyla sürükleyici güç olmuştur. İşgalcilere karşı öfkesini savaş meydanına taşıyarak Kürt gençlerine onurlu geleceğin yolunu gösteren Canfeda yoldaşımız, zafere yürüyen gerilla mücadelemizde her zaman önümüzü aydınlatacaktır.

Çiyager yoldaşımız, Halep’te dünya gelmiş ve yurtsever bir ailede büyümüştür. Rojava Özgürlük Devrimi sırasında mücadeleden etkilenerek devrim saflarına katılmıştır. Devrimi yok etmeye çalışan işgalcilere karşı savaşan Çiyager yoldaşımız, Rojava’nın özgürleşmesinin ardından yönünü Kürdistan dağlarına çevirerek gerilla saflarına katılmıştır. Halkların özgürlüğünü sağlayan Apocu mücadele çizgisini Çiyager esas alan yoldaşımız, sınırsız ve tereddütsüz bir katılım sağlamıştır. Genç yaşta edindiği savaşçılık deneyimini yeni dönemin gerilla taktikleriyle zenginleştiren Çiyager yoldaşımız, yoldaşlık sevgisi ve şehitler çizgisine olan bağlığıyla tanınmıştır. Emekçi kişiliğiyle her çalışmaya militan bir ruhla katılmış, moral ve coşkusuyla yoldaşları için her zaman güç kaynağı olmuştur. Apocu ideolojide derinleşmeyi kendine esas alan ve sürekli okuyarak kendini geliştiren, öğrendiklerini yoldaşlarıyla paylaşan Çiyager yoldaşımız, işgalcilerin saldırıları karşısında militan bir gerilla olarak her zaman en ön safta olmayı seçmiştir. Halkımızın özgürlük hayallerini gerçekleştirmek için büyük küçük demenden bütün görevlere devrimci ciddiyetle yaklaşmış ve üstün bir başarıyla sonuçlandırmayı esas almıştır. Bulunduğu her ortamla kısa sürede bütünleşen Çiyager yoldaşımız, yoldaşları arasında büyük saygı ve sevgi uyandırmıştır. Çiyager yoldaşımız militan ruhuyla mücadelemizin önünü aydınlatmaya devam edecektir.

Yaşam ve mücadele tarzlarıyla Apocu militan kişiliğin en seçkin örneklerinden olmayı başaran Canfeda ve Çiyager yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere, yüreği özgürlük devrimiyle atan tüm Rojava halkımıza başsağlığı diliyor, değerli şehitlerimizin bizlere devrettiği zaferi kazanma görevimizi mutlaka başaracağımızın sözünü yineliyoruz.”