3 şehidin kimlikleri açıklandı

Şehit düşen iki HPG gerillası ve bir yurtseverin kimlik bilgilerini açıklayan HPG, aileleri ve Kürdistan halkına başsağlığı diledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“27 Kasım 2019 günü Sîpan ve Leheng yoldaşlarımız ile değerli yurtseverimiz Darius, Dambat alanında işgalci güçler tarafından pusuya düşürülmüş ve şehit edilmişlerdir.

Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Sîpan Dildar
Adı Soyadı: Berat Hülakü
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Ayten – Mehmet
Şahadet Tarihi ve Yeri: 27 Kasım 2019 / Serhed

 

Kod Adı: Leheng Gelhat
Adı Soyadı: Sekerem Udetxelefya
Doğum Yeri: Maku
Anne - Baba Adı: Zeynep – Rıza
Şahadet Tarihi ve Yeri: 27 Kasım 2019 / Serhed

 

Kod Adı: Darius
Adı Soyadı:
Doğum Yeri:
Anne - Baba Adı:  -
Şahadet Tarihi ve Yeri: 27 Kasım 2019 / Serhed

 

 SÎPAN DILDAR

 

Sîpan yoldaşımız, Amed Farqîn’de dünyaya gelmiş ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne çok sayıda değerli katılımları olan yurtsever bir ailede büyümüştür. Küçük yaşlardan itibaren mücadeleyi tanıyan yoldaşımız, her zaman gerilla saflarına katıma hayali kurmuştur. Farklı işlerde çalışarak ailesine maddi katkıda bulunan yoldaşımız, gençlik çalışmalarında yer alarak Kürt gençlerini bilinçlendirmiş, işgalci TC devletinin yozlaştırma çabaları karşısında sürekli mücadele etmiştir. Kürdistan’da gerilla mücadelesi yürütülmeden halkımızın özgürlük hedefinin gerçekleşmeyeceği gerçeğini çok iyi bilen yoldaşımız, bu çerçevede 2015 yılında Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına katılmıştır. PKK yaşam ve yoldaşlığının yarattığı kutsallıkla kısa sürede bütünleşen yoldaşımız, Partimizin hedefleriyle bütünleşerek güçlü bir mücadele pratiği ortaya koymuştur. Gençlik enerjisini ve sömürgecilere karşı öfkesini örgütleyen Sîpan yoldaşımız, devrim görevlerini üstün bir başarıyla sonuçlandırmayı her zaman önüne temel hedef olarak koymuştur. Samimi katılımıyla yoldaşları arasında güçlü bağlar kuran yoldaşımız, PKK yaşam çizgisini özümseyerek yaşamının her alanına aktarma çabası içerisinde olmuştur. Bu anlamda bulunduğu ortamda hızla militan bir öncüye dönüşmüştür. Askeri alanda kendisini geliştirmeyi esas alan yoldaşımız, komutanlaşarak doğru savaş çizgisinin uygulayıcısı ve öncüsü olma çabası içerisinde olmuş ve buna denk bir pratik sergilemiştir. Genç yaşta şehadete ulaşan Sîpan yoldaşımız her zaman mücadelemizde yaşamaya devam edecektir.

LEHENG GELHAT

Leheng yoldaşımız, Rojhilatê Kurdistan’nın Maku kentinde dünyaya gelmiş ve yurtsever geleneğin şekillendiği değerli bir ailede büyümüştür. Mücadeleyi erken yaşlardan itibaren tanıyan ve takip eden Leheng yoldaşımız, ailesinden aldığı direniş kimliğini sürekli geliştirmiş ve daha aktif bir şekilde devrim çalışmalarına katılmak amacıyla 2019 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Ulusal kimliğini sömürgecilerin bütün saldırılarına rağmen koruyan yoldaşımız, Kürdistan’nın her karışını işgalcilerden temizleyerek halkımızın özgür yarınları için bütün gücüyle çalışmıştır. Kısa sürede yetkin bir gerillaya dönüşen yoldaşımız, Serhat’ın zorlu coğrafyasıyla hızla bütünleşmiş ve zorlukların üstesinden gelmesini bilmiştir. Yeni dönemin gerilla çizgisinde uzmanlaşmayı esas almış ve örnek bir pratiğin sahibi olmuştur. Yaşamda ve savaşta her zaman en ön safta olmayı kendisine esas alan Leheng yoldaşımız, kısa sürede tecrübeli ve öncü bir militana dönüşmüştür. Bulunduğu her ortamda Parti çizgisinin hakim olması için mücadele eden, Önderlik Felsefesi’nde derinleşmeyi esas alan Leheng yoldaşımız, öğrendiklerini hem pratikleştirmeyi hem yoldaşlarıyla paylaşmayı esas almıştır. Yaşam duruşu ve katılımıyla yoldaşlarının büyük saygı ve sevgisini kazanan Leheng yoldaşımız, her zaman mücadelemizde yaşayacak ve yoldaşlarının önünü aydınlatacaktır.

DARÎUS

Darîus yoldaşımız, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne gönül vermiş bir yurtsever olarak her zaman halkımızın devrim çalışmalarına katılmayı esas almıştır. Zor koşullara rağmen bulduğu her fırsatta mücadeleye katkı sağlamış ve gerektiğinde bedel ödemekten asla çekinmemiştir. Savaşan halk gerçekliğinin yarattığı militan çizgisini en üste seviyede ve layıkıyla yerine getiren Darîus yoldaşımız, dönemin katılım ruhunun nasıl olması gerektiğini somut şekilde pratiğiyle ortaya koymuştur.

Şehitler partisi PKK’nin kuruluş yıldönümünde işgalciler tarafından namertçe bir şekilde şehit düşürülen Sîpan, Leheng ve Darius yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı diliyor; şehitlerimizi, özgürlük mücadelemizi zaferle taçlandırarak yaşatacağımızın sözünü yineliyoruz.”