Aslan ailesi 4 buçuk yıldır çocuklarının cenazesini arıyor

2017 yılının Mart ayından beri çocuklarının cenazesini arayan Aslan ailesi, devletin hiçbir kurumundan cevap alamıyor. Çocuklarının sağ mı ölü mü olduğunu bile bilmiyorlar.

Türk devletinin Kürtlerin ölülerine yönelik saldırıları ve ailelerin çocuklarının naaşlarını almak için attıkları adımları engelleme politikaları devam ediyor.

2017 yılında Gever’de yaşamını yitiren Mehmet Nuri Aslan’ın ailesi, 4 buçuk yıldır çocuklarının cenazesine ulaşamıyor.

İlgili kurumlar, Aslan’ın yaşamını yitirdiği veya yaşadığına ilişkin hiçbir bilgi vermiyor.

Ancak ağabeyi Muzaffer Aslan, kardeşinin yaşamını yitirdiğini, 2017 yılının Mart ayında jandarma ve polislerin kullandıkları sanal medya hesaplarından gördüklerini söylüyor.

Muzaffer Aslan, 4 buçuk yıldır arşınlamadıkları devlet kurumu kapısının kalmadığını ancak sağlıklı bir sonuç alamadıklarını ifade ederek, bu belirsizliğin giderilmesi için talepkar olduklarını kaydetti. Aslan, kardeşinin yaşamını yitirdiğine dair Türk basınının da haberler servis ettiği ama hiçbir kolluk kurumunun bunu kabul etmediğini ve aileye kötü davrandıklarını belirtti.

‘ÇIPLAK ARAMALARA MARUZ KALDIK’

2017 yılının Mart ayında jandarma ve polislerin denetiminde olan sanal medya hesaplarında ve kimi haber organlarında kardeşi Mehmet Nuri Aslan’ın, Hakkari’ye bağlı Gever ilçesinde PKK ile Türk askerleri arasında çıkan çatışmalarında yaşamını yitirdiğine dair bilgilerin olduğunu söyleyen Muzaffer Aslan, şunları vurguladı: “O günden bugüne hiçbir sağlıklı bilgiye ulaşamadık. Haberleri gördüğümüz gibi hemen gidip Yüksekova Savcılığı’na başvuru yaptık. Tabii bize yaklaşımları hiç iyi değildi, yardımcı olmadılar. Oraya varana kadar zaten birçok yerde bize özel çıplak aramalar bile gerçekleştirildi. Başvurumuzu yaptıktan sonra bize bilgi vereceklerini söylemişlerdi ancak halen hiçbir bilgi almış değiliz.“

‘KARDEŞİMİN AKIBETİNİ AÇIKLASINLAR’

Yüksekova Savcılığı’nın onları Van ve Malatya’ya yönlendirdiğini ancak oralardan hiçbir sonuç alamadıklarını ifade eden Aslan, “Kardeşim katledilmiş mi, ellerinde mi bilemiyoruz. Katledilmiş bile olsa cenazemizin nerede olduğunu bize söylemeleri gerekiyor. Çünkü kardeşimizi merak ediyoruz. Günümüze kadar da kardeşimin akıbetinden bihaberiz. Bir mezarı varsa onu görmek, devletin elinde ise de bari onu açıklasınlar istiyoruz. Artık her şeye hazırlıklıyız” diye konuştu.

‘MEZARIMIZA BİLE RAZIYIZ’

Kardeşi Mehmet Nuri Aslan’ın katledildiğine dair haber aldıkları gibi Yüksekova’ya doğru yola çıktıklarını söyleyen ağabey Muzaffer Aslan, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “O zaman savcılık bize birkaç aya döneceklerini söyledi ama 4 yıldan fazla bir süre geçti. Annem, babam ve ailem perişan oldular. Bu süre zarfında İnsan Hakları Derneği’ne başvurularda da bulunduk ama devlet cevap olmuyor. Malatya’ya belki 30’dan fazla kez gittik. Ama sürekli bizi oyaladılar. Saatlerce bizi orada tuttular ama sağlıklı cevaplar vermediler. Van ve Amed’de arayışımız sürdü ancak netice alamadık. Katletmişlerse de bari mezarımızın yerini söylesinler ki mezarımızın olduğunu bilelim. Mezarımıza bile razıyız.”