Sağlıkta AKP mafyası

Ülkeyi mafya devleti haline getiren AKP'nin atadığı bürokratlar da emekçilere ve halka saldırıyor. Van İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Fatih Taman, sağlık emekçilerini belinde taşıdığı silahla tehdit ediyor.

AKP’nin ‘Devrim’ olarak nitelediği sağlık alanında yaşanan hızlı çöküş devam ediyor. Sadece son bir yılda 35 doktorun istifa ettiği Van, sağlıkta zor günler yaşıyor.

4 doktorun bulunması gereken Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi acil servisinde sadece bir doktor görev yapıyor.

İş yükü ağırlaşan sağlık emekçilerini zorlayan başka bir konu ise, AKP'nin atadığı yandaş doktorlar.

AKP'nin Van’da atadığı yandaş doktorlardan biri de Van İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Taman.

Atandığı günden bu yana İl Sağlık Müdürlüğünde Van sağlık hizmetlerine ağır zararlar veren ve sağlıkta AKP kadrolaşması yaratan Taman, istediği kişileri görevden aldırıyor, görev yerlerini değiştirip, mobbing uyguluyor.

Yanından geçerken selam vermeyen veya ayağa kalkmayan personellere kin besleyen ve kendisinden başka kimsenin konuşmasına izin vermeyen Taman, daha önce Gevaş ilçesinde çalışırken, İpekyolu ilçe sağlık müdürlüğünden alınmış, sonrasında personel hizmetleri başkanlığına verilmişti.

Özellikle salgın sürecinde sağlık emekçilerine yönelik olumsuz tavırları ile bilinen Taman hakkında yapılan şikayetler ise sonuç vermedi.

SİLAHIYLA TEHDİT EDİYOR

Silahlara olan merakı ile tanınan ve belinde sürekli silah taşıyan Taman, pandemi sürecinde tartıştığı personele de silah çekti.

Belinde taşıdığı silahı sürekli bir tehdit unsuru olarak kullanan Taman, Gevaş devlet hastanesinde başhekim ile tartıştığı için görev yerini Gevaş’tan Gürpınar’a aldı.

Kararlarını sorgulayan her personel veya idari amirini tehdit ile geri çeviren Taman, personel ihtiyacı olmamasına rağmen hukuksuzca merkezden ilçelere, ilçeden merkeze yaptığı resen görevlendirmelerle sağlık alanına büyük zararlar veriyor.

YANDAŞLARA GÖREV, EMEKÇİYE SÜRGÜN

Pandemi sürecinde anestezi uzmanına ihtiyaç varken kendi arkadaşını 112’ye başhekim yapan Taman; kamuda hiç çalışmamış, tecrübesi olmayan yandaşları Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında görevlendirdi. Sağlık emekçileri tarafından ‘Şehir eşkiyası’ diye tanımlanan Taman, birçok personeli silah tehdidiyle sindiriyor. Taman'ın özellikle müdür yardımcılarına silahını gösterip korkutmaya çalıştığı öğrenildi.