Şehit Agir Amûdê, son yolculuğuna uğurlandı

Amûdê’de yüzlerce kişi, YPG savaşçısı Agir Amûdê’yi görkemli bir törenle son yolculuğuna uğurladı.

YPG savaşçısı Agir Amûdê, 16 Mayıs’ta Til Temir yolunda geçirdiği trafik kazası sonucu şehit düştü. Yüzlerce Amûdêli, Şehit Agir Amûdê’yi Şehit İsmail Şehitliği’nde düzenlenen görkemli bir törenle son yolculuğuna uğurladı.

'YOLLARINI TAKİP EDECEK, DİRENİŞTE YER ALACAĞIZ'

Törende, Amûdê Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Şehit Alan’ın babası Mihemed Seîd Ehmed, bütün özgürlük şehitlerini andı.

Şehit Agir’in Hesekê direnişinde büyük bir cesaretle yer aldığını ve ömrünün son anına kadar bütün sorumluluklarını büyük bir sevgiyle yerine getirdiğini belirten Mihemed Seîd Ehmed, “Şehit aileleri olarak kendimizi her zaman şehitlere borçlu olarak görüyoruz. Her zaman yollarını takip edeceğimiz ve direnişin içinde yer alacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Amûdê Askeri Meclisi adına konuşan Berxwedan Amûdê ise “Şehit Haki Karer ve Şehit Agir şahsında bütün özgürlük şehitlerini anıyoruz, önlerinde saygıyla eğiliyoruz. Devrimimizde her zaman iki yol vardı; direniş ve mücadele yolu ile teslim ve ihanet yolu. Yoldaşımız Agir Amûdê direniş ve mücadele yolunu seçti. Önder APO’nun paradigması, fikir ve felsefesiyle Rojava topraklarında ömrümün son anına kadar direndi ve şehitler kervanına katıldı” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Şehit Agir’in şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Şehit Agir Amûdê, zılgıtlar ve sloganlarla toprağa verildi.