Arap ve Kürt aşiretlerinden Türk devletinin sömürge evlerine tepki

Arap ve Kürt aşiretleri, Türk devletinin sömürge evleri ve sivil katliamlarına dikkat çekerek, sessiz kalan uluslararası kamuoyuna tepki gösterdi.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Özerk Yönetim’e bağlı kurumlar ile Arap ve Kürt aşiretleri işgalci Türk devletinin inşa ettiği sömürge evleri ve mültecileri yerleştirme projesine karşı Xabur Parkı’nda çadır eylemi başlattı.

Eyleme, Kürt ve Arap aşiretlerinin kanaat önderleri, sivil ve askeri kurum meclisleri ile Hesekê’den onlarca kişi katıldı.

El-Begara aşiretinin Hesekê Kanaat Önderleri Meclis temsilcisi Ewad El-Egle açıklamayı okudu.

'SİVİLLERİ HEDEF ALIYORLAR'

Açıklamada şöyle denildi:

“Biz özgür ve onurlu bir şekilde yaşamayı, terörlü mücadele etmeyi, bölgelerimizdeki güvenliği güçlendirerek ülkemizdeki krize siyasi bir çözüm bulmaya çalışırken, işgalci Türk devleti ve çeteleri de Suriye halkına karşı tehlikeli politikalar hayata geçiriyor. Ağır silahlar ve silahlı insansız hava araçlarıyla sivilleri hedef alıyorlar.

'HALKI GÖÇERTMEK İSTİYORLAR'

İşgalci Türk devleti, bölge halkı arasında korku yayarak halkı göçerterek, bölgedeki demografik değişimi ve Osmanlı’nın sömürgeci projesini bölgede tamamlamak istiyor. Bunun için işgal ettiği bölgelerde sömürge evlerini inşa ediyor.

SESSİZLİĞE TEPKİ

İşgalci Türk devletinin politikalarına karşı uluslararası toplumun sessizliğini kınıyoruz.

Birleşmiş Milletler (BM), Güvenlik Konseyi ve dünyada özgürlük isteyen herkesi bu siyaseti durdurmaları çağrısında bulunuyoruz. Arap Birliği ve Körfez İşbirliği Konseyi’ne Suriye’de işgal edilen bölgelerde sömürge evlerinin inşa edilmesine ve finans sağlanmasına destek veren Kuveyt ve Katar devletlerinin uygulamalarına ciddi bir tutum göstermeleri çağrısında bulunuyoruz.”