Eyn Îsa’da siviller saldırı altında

Türk devleti ve çeteleri 1 Eylül’den beri Eyn Îsa’ya 65 kez ağır silahlarla saldırdı; 5 sivil katledildi, 13’ü ise yaralandı. Çok sayıda ev ve arazi zarar gördü.

Türk devleti ve çeteleri, Eyn Îsa bölgesindeki işgalini genişletmek için özellikle yerleşim yerlerini hedef alıyor.

Eyn Îsa’ya bağlı Dibis köyü, son bir aydır ağır silahlarla bombalanıyor; 17 Eylül’de dört yurttaş katledildi, üçü ise yaralandı.

Türk çeteleri, 22 Eylül günü saat 04.30’da Dibis köyünü işgal etmek için sızma girişimine bulundu. Köyün taranması sonucu Necib El Ewit (35) katledildi, Mihemmed Şerif El Ewet(83), Zeynep Mihemmed Şerif (30), Tırfa Mırai El Naşi ve ismi öğrenilmeyen üç kişi yaralandı. M4 karayolunun bombalanması sonucu da Mehmud Feyız El Menfi yaralandı.

Dibis köyü Eyn İsa’nın 15 km güneyinde, M4 uluslararası karayolunun üzerinde bulunuyor. Köyün kuzey doğusunda, köye bir km. uzaklıkta Türk devletine ait askeri üs bulunuyor.

Dibis’a ve bölgede bulunan diğer köylere yönelik saldırılar, çoğunlukla bu üsten yapılıyor.

M4 karayolu üzerinde bulunmasının yanı sıra Kobanê, Minbic, Sirîn kasabasının yol hattında olmasından dolayı stratejik bir konuma sahip. Bu nedenle Dibis işgal etmek isteyen Türk devleti, Kobanê, Minbic ve Sirin kasabasını, Eyn Îsa ve Reqa hattından koparmayı hedefliyor.