Qamişlo’da şehit Dilxwaz Agir son yolculuğuna uğurlandı

İşgalci Türk devletinin aralık ayı başında düzenlediği hava saldırısında şehit düşen QSD savaşçısı Osman Milto (Dilxwaz Agir) için Qamişlo’da düzenlenen törene yüzlerce kişi katıldı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçısı Osman Milto (Dilxwaz Agir) 3 Aralık tarihinde düzenlenen hava saldırısında şehit düşmüştü.

Dilxwaz Agir için Qamişlo’daki Şehit Delil Saroxan Şehitliği’nde bir tören düzenlendi.

Törene siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve askeri güç temsilcilerinin de aralarında olduğu yüzlerce kişi katıldı.

Qamişlo Şehit Aileleri Kadın Meclisi Üyesi Cewahir Osman, şehitlikte yaptığı konuşmada şehidin ailesine taziyelerini iletti ve Türk devletinin bölge halkının direnişinden korktuğunu vurguladı.

Halkın gücünü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikir ve felsefesi ile askeri güçlerinden aldığını ifade eden Osman, Türk devletinden korkmadıklarını ve zafere kadar direneceklerini kaydetti.

Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Qamişlo üyesi Semira Mihemed, "İnsan haklarını savunanlar çocuklara ve kadınlara yönelik suçları görmüyor mu? Avrupa ülkeleri bu suçlara bir sınır koymalı" dedi.

Qamişlo Askeri Meclisi Üyesi Nezir Sofi, binlerce şehidin ülke uğruna canını verdiğine dile getirirken, bölgeye yönelik vahşet ne kadar artarsa ​​artsın geri adım atmayacaklarını sözlerine ekledi.

Şehidin Dilxwaz Agir’ın kuzeni Dijwar Ehmed ise bölge halkının barış, güvenlik ve özgürlük istediği için Türk devletinin saldırılarına maruz kaldığını söyledi.

Törende şehitlik belgesinin okunarak, şehidin ailesine teslim edildi.  Şehidin cenazesi "Şehîd namirin" sloganları arasında toprağa verildi.