Rojava kentlerinde PKK’nin 43’üncü yılı kutlandı

PKK’nin 43’üncü kuruluş yıl dönümü, Eyn Îsa ve Girê Spî’de kutlama etkinliği, Tirbespiyê’de ise düzenlenen yürüyüşle karşılandı.

Eyn Îsa ve Girê Spîlilerin PKK’nin 43’üncü kuruluş yıldönümü için organize ettiği kutlama, Eyn Îsa’daki parkta düzenlendi.

Saygı duruşu ardından Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Üyesi Mihemed Mehmûd konuştu.

PKK’nin kuruluşunun tüm halklara kutlu olmasını dileyen Mihemed Mehmûd, “Önder Öcalan’ın felsefesi sayesinde büyük kazanımlar elde edildi. Türk devleti Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni ve Kürt halkının kazanımlarını yok etmek için halen saldırmaya devam ediyor. Halkının özgürlüğü için canını feda eden kahramanlar sayesinde Türk faşizmi yenilgiye uğradı” şeklinde konuştu.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Fırat Bölgesi Eş Başkanı Bêrîvan İsmail de, Suriye’de Türk işgalinin sona erdirilmesi için herkesin Kürdistan Özgürlük Hareketi savaşçılarının yanında yer alması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından devrimci şarkılar eşliğinde halay çekildi.

‘PKK TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARILSIN’

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünde Tirbespiyê’de yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte PKK’nin uluslararası ‘terör’ listesinden çıkarılması çağrısı yapıldı.

İlçenin batısında bulunan Gençlik Merkezi önünde başlayan yürüyüşte Önder Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı. Yürüyüş boyunca PKK’nin direnişinin selamlandığı sloganlar atıldı.

İlçe merkezinde şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından Suriye Devrimci Gençlik Hareketi yöneticilerinden Hisên Şêxo konuşma yaptı.

PKK’nin faşist rejimlere karşı destansı bir direniş ortaya koyduğunu söyleyen Hisên Şêxo, “Bölge halkları PKK’yi kendi temsilcisi olarak görüyor. PKK halkı koruyor. Böylesi bir gücün ‘terör’ listelerinde yer alması kabul edilemez. Bir an önce PKK bu listelerden çıkarılmalı” ifadelerini kullandı.

Eylem PKK’nin direnişinin selamlandığı sloganlarla sona erdi.