Yasin: PKK olmasaydı devrim olmazdı

15 Ağustos Atılımı’nın ardından PKK ile tanışan Hesekêli Mustafa Yasin, “PKK’nin mücadelesi olmasaydı bugünlere gelemezdik. Rojava Devrimi, bu mücadelenin ürünüdür” dedi.

Hesekêli Mustafa Yasin Mihemed Eli, Kürdistan Özgürlük Mücadelesiyle tanışmasını ve 15 Ağustos 1984 Atılımı’nın Rojava’ya kazandırdıklarını ANF’ye anlattı.

Kürt Özgürlük Hareketi’ni 1981-1982 yıllarında akrabalarını ziyaret etmek için Bakûrê Kurdistan’a gittiğinde tanıdığını belirten Mustafa, “Rojava’ya döndüğümde herkese anlattım ama tam nasıl bir parti olduğunu bilmiyorduk. BBC radyosunda 15 Ağustos eylemini dinledikten sonra mücadeleyi daha yakından tanımaya başladık. İlk kurşun atıldığında diğer partiler buna karşı ‘Bu hareket Türk karakollarına saldırırsa Türk devleti halkımızı katleder’ tarzında açıklamalarda bulundu. Öyle değildi. Onlar Kürdistan için savaşıyordu. 15 Ağustos’ta atılan adımla düşmana öfkemiz daha da büyüdü. Bu eyleme karşı çıkanlara tepki gösterdik” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın adını ilk kez 1986’da Şam’da öğrenciler arasında duyduğunu, ardından mücadeleye ait bildirilerin gelmeye başladığını kaydeden Mustafa, şunları ifade etti: “Onları okuyarak daha iyi anlamaya başladık. 15 Ağustos 1991’de babamla birlikte Lübnan’a geçerek Önderliği gördük. Önderlik, bir PKK’li kalsa bile Kürdistan’ı özgürleştireceklerini söyledi. Bu hepimiz için büyük güven kaynağıydı. Onu gördükten sonra güvenimiz arttı ve çalışmalara katıldık. Eğer PKK fikri ve mücadelesi olmasaydı bugünlere gelemezdik. Rojava Devrim zaferi bu mücadelenin ürünüdür.”