Kürt siyasetçilerin yargılandığı dava görüldü

Almanya’nın Stuttgart kentinde Stamheim Cezaevi’nde görülen 3’ü tutuklu, 2’si de tutuksuz Kürdün yargılandığı davaya devam edildi.

Veysel S., Agit K., Özkan T. ve tutuksuz yargılanan Cihan A., Evrim A., hakkında davanın 59.’cu duruşması geçtiğimiz bugün günü sabah saat 09:00’da yeniden Stammheim Cezaevi salonunda görüldü.

Duruşmada Evrim A.’nın avukatı Fransizka Nedelmann Evrim A.’nın telefon konuşmasının tercümelerinin hukuka aykırı olarak birden çok anlama geldiğini ve yer yer yoruma dayalı olmasından kaynaklı yeniden çeviri yapılmasın dair bir dilekçe verdi.

Duruşmada daha önce Veysel S.’nin 2003’te dağda gördüğünü ve orada bir infaz gerçekleştirdiği yönündeki ifade veren itirafçı Rıdvan Ö.’nün ifadesinin doğru olmadığı ortaya çıktı. Veysel S.’nin Türkiye’den gelen belgelere göre 2002 Haziran ayından Almanya’ya geldiği süre arasında cezaevinde olduğu kanıtladı. Mahkeme heyeti bu belgelere dayanarak Rıdvan Ö.’nün bu konuda doğru ifade vermediğini kabul etti.

Duruşma 17 Eylül 2020’ye ertelendi. 17 Eylül 2020 saat 15:00’de FCK, DKTM ve AGİF’in düzenlediği duruşma avukatlarının da bir açıklama yapacağı miting yapılacak.