QSD’nin yıllık toplantısı geniş katılımla başladı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) yıllık toplantısı için askeri meclislerini bir araya getirdi.

QSD’nin yıllık toplantısı askeri meclislerin tamamı ile QSD bünyesinde yer alan YPG ve YPJ güçlerinin yanısıra Arap, Senadid, Süryani ve diğer hakların askeri meclislerinin katılımı ile başladı.

Hesekê Genel Komutanlık merkezinde saat 11.00’de başlayan toplantıda DAİŞ karşıtı Uluslararası Koalisyonu’nun Genel Komutanı Paul Calvert ile Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK), Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Kongra-Star, Süryani Kadınlar Birliği, Suriye Kadınlar Birliği, din alimleri, şehit aileleri ve Arap aşiretlerinin de olduğu geniş bir katılım gözlendi.

Toplantı QSD Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin açılış konuşması ile başladı. Abdi Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik tehditlerine değinerek, işgal edilen Efrîn, Serêkanîyê ve Girê Spî’de insanlığa karşı işlenen suçlara dikkat çekti.

Bu uygulamaların DAİŞ’inkilerden farksız olduğunu söyleyen Abdi, sözkonusu bölgelerin işgal altında bırakılmayacağını belirterek ulusları güçler, koalisyon ve BM’ye bu konuda sessizliklerini bozmaya çağırdı.

Mazlum Abdi DAİŞ’e karşı mücadelelerinin aralıksız bir şekilde devam edeceğini vurgularken, dünyayı DAİŞ belasından kurtarmaya kararlı olduklarını ancak Türkiye başta olmak üzere bir çok gücün DAİŞ’e destek vererek bitmesini engellediğini kaydetti.

Uluslararası Koalisyon'un Komutanı Calvert, DAİŞ’e karşı mücadelede QSD ile olan ilişkilerini ve desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Kuzey Soğu Suriye Özerk yönetimi adına Abid Hamid El Mahbaş Suriye’de yaşanan sorunların ülkenin bütünlüğü çerçevesinde çözülmesi için oluşturdukların özerk sistemin yegâne çözüm olduğunu söyledi.