100 Bin Kart Kampanyası İsviçre'de start aldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a gönderilmek üzere başlatılan kampanya için Sion’da onlarca kart yazıldı.

İmralı Ada Hapishanesinde 25 yıldır esir tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a gönderilmek üzere başlatılan 100 Bin Kart kampanyasının startı İsviçre'nin Vallais Kantonunun başkenti Sion'da verildi.

Centre Culturel Kurde du Valais (Valais Kürt Kültür Merkezi) öncülüğünde düzenlenen kahvaltı etkinliği sonrası Kültür Merkezi adına Ruşen Tutku, Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecride ve başlatılan kampanyaya ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Ruşen Tutku, "Önderliğimiz 25 yıllık esareti boyunca İmralı Ada Cezaevi'nde tek kişilik hücrede ağır tecrit koşullarında soykırım sistemine karşı mücadele ediyor" dedi.

Tecridi kırmak ve Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü gerçekleştirmek için Dünya’nın 74 ülkesinde bir kampanya süreci başlatıldığını hatırlatan Ruşen Tutku, “Biz Kurdistanlılar olarak bu kampanyaya aktif olarak katılmış ve farklı eylemliliklerle adeta seferberlik halini yaşıyoruz. Kürtler ve duyarlı kamuoyu, Önderlik üzerindeki tecridi yalnızca onunla sınırlı tutmuyor. Bu tecridin kapitalist modernitenin alternatifi olan Önderlik paradigmasına yönelik olduğunu biliyorlar. Özellikle kadın ve hençlerin bu kampanyayı güçlü sahiplenmelerini istiyor, tecridin onlara yönelik olduğu mesajını veriyorlar" diye konuştu.  

Ruşen Tutku’nun konuşması ardından İmralı adasına gönderilmek üzere onlarca kart yazıldı. 

100 Bin Kart Kampanyası bu hafta içerisinde İsviçre'nin birçok merkezinde devam edecek.