14 kurum: Abdullah Öcalan’a özgürlük!

KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, uluslararası kurumları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için seslerini yükseltmeye çağırdı.

Uluslararası komplonun başladığı tarih olan 9 Ekim yaklaşırken 10’uncu yılını geride bırakan “Özgürlük Nöbeti” Strasbourg’da kitlesel bir şekilde ve büyük bir coşku ile devam etti.

 Mitinge şu isimler katıldı: "Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal, UNITE Sendikası Uluslararası ve Araştırma Direktörü  ve Öcalan’a Özgürlük Kampanyası kurucularından Simon Dubbins, İngiltere UNITE Sendikası Yetkilisi ve Öcalan’a Özgürlük Kampanyası Temsilcisi Clare Baker,İtalya Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi Prof. Laura Corradi, Fransız Solidaires Sendikası Temsilcisi, TJK-E Temsilcisi Besime Konca, Uluslararası Hak ve Özgürlükleri Savunma Birliği (AİDL) adına Dr. Mohamed Al Shami, MRAP Eşbaşkanlarından (MRAP- Irkçılığa Karşı Halklar Arası Dostluk Hareketi) Rénee Le Mignot..."

14 farklı kurum, İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne (AKPM) temel ve acil koduyla şu 3 maddeyi sunacak:

"Abdullah Öcalan ve İmralı’da diğer tutukluların derhal CPT, avukat ve aileler ile görüşmelerinin sağlanması ve tecrit uygulamalarının sonlandırılması,
AİHM, Avrupa Konseyi ve BM’nin Türkiye’ye, mevcut gözaltı rejiminin BM Siyasi Tutuklulara Uygulanacak Muameleye İlişkin Asgari Standart Kuralları’na (Nelson Mandela Kuralları) aykırı olması nedeniyle yaptırım uygulaması,
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin, icra yetkisinin sağladığı yaptırım gücünü kullanarak Öcalan'ın özgürlüğünü amaçlayan siyasi adımları derhal atması."

KONGRA GEL: SESİNİZİ YÜKSELTİN!

Ortadoğu’nun içinde bulunduğu bütün çıkmazın temel sebebinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit olduğuna dikkat çeken Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal, şöyle dedi:
“Avrupa Konseyi’nin derhal CPT raporlarını dikkate alıp İmralı işkencehanesinde 23 yıldır süren işkencenin son bulması için inisiyatif almalıdır" dedi, 'Dem Dema Azadiye ye' kampanyasının da zafere ulaşacağını belirtti. Kartal sözlerini şöyle sürdürdü; “Kürt halkı ve dostları artık yeter diyor. Her alanda çözümün tek koşulu Öcalan üzerindeki tecridin bitmesi ve fiziki özgürlüğüne derhal kavuşmasıdır. Bu noktada başta AİHM, AP, CPT hangi kuruma ne sorumluluk gerekiyorsa derhal bu sorumluluklarının gereğini yerine getirmeleri gerekiyor."

'GEÇ OLMADAN DERHAL GÖRÜŞÜLMELİ'

Konuşmasına “bütün gücümüzle yanınızdayız" diyerek başlayan UNITE Sendikası Uluslararası ve Araştırma Direktörü ve Öcalan’a Özgürlük Kampanyası kurucularından Simon Dubbins, “Bugün Öcalan’ın üzerindeki tecrit ve işkencenin sona ermesi için yıllardır burada inat ve inançla tuttuğunuz nöbeti saygıyla selamlıyorum. Avrupa Konseyi’nin bu talebi görmezlikten gelmesi, gerekli adımları atmaması kabul edilemez” dedi. Dubbins, İngiltere’de Abdullah Öcalan için 6 oturumluk bir konferans gerçekleştirdiklerini ve son oturumda bir gencin sorusu karşısında kanını donduran bir soruyla karşılaştığını da şu sözlerle aktardı: "Öcalan için 6’ncı konferansta bir genç elini kaldırdı ve Sayın Öcalan’ın yaşayıp yaşamadığını da bilmiyoruz, siz bunu biliyor musunuz' dedi. Bu soru hepimizin kanını donduran bir soruydu. Bu sorunun muhatabı bugün bu işkenceyi yapan bütün kurumlardır. Yarın henüz geç olmadan Öcalan’ın aile, avukat, vasi ya da başka kurumlar derhal harekete geçmeli."
Dubbins, İngiltere’de 6 milyon üyesi bulunan bir sendika olduklarını ve 6 milyon üyenin Abdullah Öcalan'a selamlarını getirdiğini belirterek konuşmasını bitirdi.

 'ORTADOĞU'NUN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN ABDULLAH ÖCALAN ÖZGÜR OLMALI'

Abdullah Öcalan’ın bütün mücadelesinin Kürt ve Ortadoğu halklarının özgürlüğü için olduğunu vurgulayan İngiltere UNITE Sendikası Yetkilisi ve Öcalan’a Özgürlük Kampanyası Temsilcisi Clare Baker, “Abdullah Öcalan bugün Ortadoğu’a birçok halkın kabul ettiği bir önder. Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü Ortadoğu halklarının özgürlüğüdür. 23 yıldır İmralı’da tutulan Abdullah Öcalan, Ortadoğu’nun bütün sorunları için çözüm anahtarıdır. Bugün AKPM çnünden bir kez daha sesleniyoruz, özgürlüğü ve yaşamsal koşullarının tamamının sağlanması gerekiyor” dedi. "Özgürlük için verilecek bütün savaşları Öcalan verdi" diyen Baker, konuşmasını Çavbella’yı söyleyerek bitirdi.

'AVRUPA İHANET ETTİ'

"Hepimiz iyi biliyoruz ki Abdullah Öcalan uluslararası bir komplo sonucu İmralı işkencehanesine gönderildi. Burada İtalya başta olmak üzere birçok ulus devletin Kürtlere ve Abdullah Öcalan’a gerçekleştirdikleri bir ihanetin sonrası bu duruma gelindi" diyen, İtalya Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi Üyesi Prof. Laura Corradi, şöyle dedi: “Bugün Mandella Güney Afrika için neyse, Öcalan da Ortadoğu için odur. Bugün Öcalan’ın paradigmalarına baktığımızda bütün konularda dünya halklarına ışık tuttuğunu görebiliriz. Öcalan’ın yarattığı kadın çizgisi kadın kırımının önüne geçecek bir çizgi. Yaratığı demokratik modernite modeli, kapitalist moderniteye karşı tek silahımız. Bu yüzden yarın yada birazdan değil, derhal Öcalan’a özgürlük!”

'ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!'

Son dönemde KDP ve Türkiye’nin saldırılarının yoğunlaştığı Medya Savunma Alanları ve Şengal’i selamlayarak konuşmasına başlayan TJK-E Temsilcisi Besime Konca, 22 yılını geride bırakan bir tecrit ile karşı karşıya olunduğunun altını çizdi. Lozan’a da dikkat çeken Konca, “Dün Lozan’da Kürdistan’ı dört parçaya bölen her kimse bugün bu tecridi sürdüren de onlardır” dedi. Konca, “Bugün adım adım Kürdistan’ın dağları yıkılıyor, Kürtler katlediliyor ve topyekûn bir kırımdan geçirilmeye çalışılıyor. Bütün bu insanlık dışı uygulamalara asla boyun  eğmeyeceğiz. Önderliğimizi özgürleştirecek, Ortadoğu halklarına kurtuluşu getireceğiz” ifadelerini kullandı.
Enternasyonal Dayanışma, İsveç Sol Parti ve Irkçılığa Karşı Mücadele Platformu'nun temsilcilerinin de katıldığı mitingde, özellikle Rojava sürecinde Kürtlere borçlu olunduğu vurgulandı.

HALAYLAR ÇEKİLDİ, ÇADIRLAR KURULDU

Konuşmalardan sonra halay çekilirken, buradan Arnold Meydanı'na geçildi. St.Maurice kilisesinin önünde çadırlar ve komün köy kuran gençler, 1 ay sürecek bir nöbet tutacak. Nöbet boyunca eğitim, atölye ve çeşitli çalıştayların yapılacağı komün için köyde yaklaşık 200 genç nöbet tutacak.