15 Şubat komplosu Erivan’da protesto edildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esaret altına alınmasıyla sonuçlanan uluslararası 15 Şubat 1999 komplosu, Ermenistan’ın başkenti Erivan’da protesto edildi.

Bu pazar günü yerel saatle 13.00’te Ermenistan’daki Kürt kurumları, 15 Şubat komplosunu ortak bir basın açıklaması ile kınadı.

Eylemde Şewra Gelê Kurd Eşbaşkanı Kınyas Hasanov, Kürdistan Komite Eşbaşkanı Sılo Dırboyan, Özgür Kadın Birliği üyesi Jenya Qadır ve Ermenistan Kürt Yazarlar Birliği üyesi Mırazê Cemal birer konuşma yaptı.

Ortak açıklamada ise komploya ve tüm saldırılara rağmen özgürlük hareketinin her geçen gün büyük direnişlerle güçlendiği vurgulandı.

Açıklamada, “Komplo daha başından itibaren boşa çıkartılmıştır. Âmâ bu komplonun bittiği anlamına gelmiyor” denilerek, Garê’deki işgal saldırıları hatırlatıldı.

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Önderlik sadece Kürt halkının değil bölge halklarının, Ortadoğu ve insanlığın önderidir. Tüm saldırı ve komplolara rağmen Önderlik ve halk birbirinden kopartılamadı ve Önderliğin paradigması etrafında halk ve gerillanın direnişi ile Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayacağız.”