15 Ağustos Saratov’da kutlandı

Rusya’da yaşayan Kürdistanlılar, 15 Ağustos Atılımı'nın yıl dönümünü Saratov'da kutladı.

Rusya Federasyonu'nun Saratov kentinde yaşayan Kürdistanlılar, 15 Ağustos Atılımı'nın 35. yıl dönümünü kutladı. Çok sayıda Kürdistanlının katıldığı etkinliklerde 15 Ağustos Atılımı selamlanırken, Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava'ya dönük saldırıları da kınandı.

GENİŞ KATILIM

Sabornaya kültür salonundaki etkinliğe Saratov Hükümetinden Halkla İlişkiler Komitesi Üyesi İvan Doroşin, Ermeni Gençlik Kolları Başkanı Zorik Grygorieviç, Moldovya Kültür Derneği Başkanı Vasilyi Konstanoviç, Saratov Kültür Derneği Başkanı Krivoşeeva Valentina Ivanovna, Kavkas Kültür Derneği Başkanı Şariya Emiliya Gurgenovna ve farklı kurumlardan kişiler de katıldı. 

'YENİ KÜRDÜN DOĞUŞU!'

Etkinlikte, 15 Ağustos Atılımı ve Kürdistan’da yürütülen mücadeleyi anlatan sinevizyonun izlenmesiyle devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Saratov Kürt Kültür Otonomisi Eşbaşkanı Yakup Hamidov, şunları söyledi:
“15 Ağustos hamlesi yeni bir mücadelenin startı olduğu kadar yeni Kürdün doğmasıdır da. 15 Ağustos Atılımı'na kadar Kürtler, tüm yönleriyle inkâr edilmiş ve tüm insani değerleri elinden alınmıştı. Fakat komutan Agit öncülüğünde başlatılan hamleyle beraber Kürdistan’ın dört parçasında her geçen gün daha da büyüyen bir özgürlük mücadelesi doğdu. Bugün Şengal’den Rojava'ya, Bakur'a kadar bu hamlenin ortaya koyduğu irade ile Kürtler kendilerini ve topraklarını savunuyor. Türk devleti hâlâ Kürtlerin eskisi gibi ona muhtaç ve iradesiz olmasını istiyor. Bugün Güney Kürdistan ve Rojava'ya yapılan saldırlar da bunun içindir. AKP-MHP koalisyonu Türk devletinin tüm imkânlarını seferber ederek özgür Kürdün iradesini kırmak istiyor. Fakat Kürt halkı nasıl ki Şengal ve Rojava’da Türk devletinin desteklediği DAİŞ çetelerine karşı büyük bir irade ile kazanmışsa, bugün de aynı irade ve öz güvenle bu saldırılara karşı zafere ulaşacaktır."
Etkinlikte Erol Barxwedan, Kamuran Gasanov, Hozan Emran, Senem Usmahava, Esad Ahmedov ve Berçem çocuk folklor grubu da sahneye çıktı.