3 kentte Türk devleti protesto edildi

Türk devletinin Kuzey Suriye'ye yönelik işgal saldırıları ve İran rejiminin halka yönelik şiddeti Göteborg, Münih ve Kiel’de protesto edildi.

İsveç’in Göteborg, Almanya’nın Münih ve Kiel kentlerinde işgalci Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği soykırım ve işgal saldırıları protesto edildi.

GÖTEBORG

İsveç’in Göteborg kentinde Göteplatsen Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Gustav Adolf Meydanı'na yürüdü.

Kürdistan, Rojava, PYD, YPG/YPJ bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın portreleri ve “Direnmek yaşamaktır”, “Türkiye'nin Kürdistan'daki soykırımını durdurun”, “Enternasyonalist dayanışma” pankartlarını taşıdı.

Gustav Adolf Meydanı'nda konuşma yapan Kürt siyasetçi Abdullah Deveci, Türk devletinin uluslararası sözleşmeleri çiğneyerek Rojava ve Kuzey Suriye'de gerçekleştirdiği işgal sırasında savaş ve insanlık suçları işlediğini söyledi.

Bir yandan Rojava'yı işgal eden Türk devletinin aynı zamanda Kuzey ve Güney Kürdistan'da soykırım saldırıları gerçekleştirdiğine dikkat çeken Deveci, tüm Kürdistanlılara Türk devletinin saldırılarına karşı bir araya gelip mücadeleyi yükseltmeleri çağrısı yaptı.

PJAK adına konuşan Rebuar Banana, İran güvenlik güçlerinin zamlara karşı İran ve Rojhilat'ta protesto gösterileri yapan halka yönelik katliamlar gerçekleştirmesini kınadı.

Rojava Komitesi'nden Alexander ve Chana'nın İsveççe ve İngilizce şarkı ve marşlar söyledikleri eylemde “Türkiye'yi boykot et”, “Türk ordusu Kürdistan'dan çekilsin”, “Kahrolsun İran İslam rejimi”, “Katil, faşist Erdoğan” gibi sloganlar atıldı.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde de Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Schützenstr’de bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, sık sık, “Katil Erdoğan”, “Terörist Türkiye” ve ‘Bijî berxwedana Rojava" sloganları attı. Eylemde yapılan açıklamada, Türk devletinin Rojava'da yaptığı katliamlara karşı uluslararası kurumların bir an önce harekete geçilmesi gerektiği çağrısında bulunuldu.

KIEL

Almanya’nın Kiel kentinde de saldırılar bir eylemle protesto edildi. Kürdistanlılar ve dostlarının katıldığı eylemde Türk devletinin her gün toplu katliamlar yaptığına dikkat çekildi.

Almanya’nın yürüttüğü politikalardan vaz geçip, silah satışlarını durdurup, Türkiye’ye yaptırım uygulaması gerektiği dile getirildi.

Eylem, “Katil Erdoğan”, “Faşist Erdoğan”, “Biji berxwedana Rojava”,” Biji YPG”, “Biji YPJ” sloganlarıyla sona erdi.