3 merkezde Güven’in sesine ses verildi

İtalya’nın başkenti Roma, Almanya’nın Duisburg ve Yunanistan’ın başkenti Atina’da Leyla Güven başta olmak üzere, açlık grevi direnişlerine dikkat çekmek amacıyla eylemler düzenlendi.

İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen bir eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevleri direnişlerine dikkat çekildi.

Tecridin protesto edildiği sloganların da atıldığı eylemde, “Leyla Güven’in talepleri bizim taleplerimizdir. Biz Kürtler olarak bu meşru taleplerin yerine getirilmesi için bugün alanlardayız” mesajı verildi.

Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin bir zulüm olduğunu, aynı zamanda Kürt halkına da uygulanan bir zulüm olduğu vurgulanan eylemde mutlak tecridin kaldırılması, Güven’in taleplerinin kabul edilmesi gerektiği de söylendi.

Eylemde sık sık, “Biji berxwedana Leyla Güven”, “Biji Serok Apo”, “Tecridi kıralım, önderliği özgürleştirelim”, “Biji berxwedana zindanan”, “Be Serok jiyan na be” sloganları atıldı.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde Leyla Güven’e destek amacıyla sembolik bir hücre ile eylem düzenlendi.

Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi ve DDKTM üyeleri Leyla Güven’in ölüm sınırına gelen durumuna dikkat çekmek için bir sembolik hücre eylemi düzenledi.

Duisburg Tren Garı önünde bir araya gelen Kürdistanlılar miting gerçekleştirildi.

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlayan ve Türkiye zindanlarındaki PKK ve PAJK’lı tutsaklar ile Avrupa’da düzenlenen açlık grevi direnişlerinin selamlandığı eylemde, “Eylemcilerin talepleri bizim taleplerimizdir” mesajı verildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki barbarca tecridi kırmayı ve faşizmi yıkmayı hedefleyen Leyla Güven'in tarihsel devrimci eylemini selamlıyoruz" denildi.

DKTM üyesi Mustafa Tuzak’ın da 10 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olduğu dile gelen konuşmalarda, Tuzak ile dayanışma çağrısı da yapıldı.

Sık sık "Yaşasın zindan direnişimiz", “Biji Serok Apo", “Leyla Güven onurumuzdur" sloganlarının atıldığı eylemde Güven ve Öcalan fotoğrafları ve bayraklar da taşındı.

ATİNA

Yunanistan’ın başkenti Atina’da ise Türk devletinin Efrin’e yönelik düzenlediği işgal ve soykırımı saldırılarının yıl dönümü protesto etmek ve açlık grevi direnişleri ile dayanışmak amacıyla bir yürüyüş düzenlendi.

PYD ve Navenda Çanda Kurdistan’ın organize ettiği yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı.

Türkiyeli sol, sosyalist örgütler ile Yunanlı grupların da katıldığı yürüyüş Academia Medanı’nda start aldı.

Öcalan posterleri, PYD, TEV-DEM, YPG, YPJ ve sol örgütlerin bayraklarının taşındığı yürüyüşte sık sık, “Biji Serok Apo”, “Biji berxwedana Rojava”, “Biji berxwedana Efrine”, “Biji biratiya gelen”, “Şehit namirın”, “Katil, faşist Türkiye” sloganları atıldı.

Yürüyüşten sonra ise Türk konsolosluğu önünde bir miting düzenlendi. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde PYD adına yapılan konuşmalarda Efrin ve Rojava’ya yönelik işgal saldırıları kınandı.

Açlık grevi direnişçilerinin de selamlandığı eylemde “Bu direniş tecridi bitireceği” mesajı verildi.

YNK adına da yapılan konuşmalar ardından kitle sloganlarla eylemini bitirdi.