309’uncu haftasındaki Öcalan nöbeti Saarbrücken grubunda

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen aralıksız nöbet eylemini bu hafta Almanya’nın Saarbrücken şehrinden gelen 4 kişilik yeni bir grup yürütüyor.

Avrupa’daki Kürtlerin bugüne kadar aralıksız olarak sürdürdükleri en uzun eylem özelliğindeki Avrupa Konseyi (AK) önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 309’uncu haftasında da kararlılıkla devam ediyor.

Her hafta Avrupa’nın farklı kentlerinden Kürt yurtseverlerinin Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK önünde tuttukları nöbet eylemini Pazar gününden bu yana Almanya’nın Saarbrücken şehrinden gelen 4 kişilik yeni grup üstlendi. Yeni grupta Mahmut Ağırman, İsa Mustafa, Emrullah Özdemir ile Yılmaz adlı Kürt yurtseverleri bulunuyor.

HER GÜN YÜZLERCE KİŞİYE BİLGİLENDİRME YAPIYORLAR

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi AK’nin yanı sıra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) gibi kurumların olduğu bir alanda yürütüldüğünden çok sayıda parlamenter, bürokrat ve diğer kurum çalışanları ile ziyaretçileriyle doğrudan iletişim imkanı yakalanıyor. Ayrıca turistik Orangerie parkını ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.

Saarbrücken grubu üyeleri sabah saatlerinden itibaren çevreden geçenlere bildiri, broşür ve kitapçıklar dağıtırken, birçok kişiyle de sözlü iletişim kuruyor. Daha önce Güney Afrika lideri Nelson Mandela için düzenlenen eylemlerden esinlenen nöbet eylemi, 6 yıldır kararlılıkla sürdürülüyor olması nedeniyle de takdir ediliyor.

‘ÖZGÜRLÜK İÇİN DİRENİŞİMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK’

Saarbrücken grubu adına yapılan açıklamada, ‘Kürt halkının yüz akı’ olan Öcalan’ın özgürlüğüne olan inancın ve bu amaçla mücadelenin kararlılıkla devam ettirileceğinin altı çizildi. Tüm Kürdistani halk ve gruplar ile Ortadoğu halkları için Öcalan’ın özgürlüğünün önemine dikkat çeken grup açıklamasında, “Özgürlük için direnişimiz sonuna kadar devam edecektir. Bu mücadele insanlık ve özgürlük mücadelesidir. Şehitlerimize ve Başkan Apo’ya söz veriyoruz; O ve halklar özgür olana kadar bizler de direnişimizi sürdüreceğiz” denildi.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti 25 Haziran 2012’de Kürt Halk Önderi’ne yönelik tecrit politikalarının dorukta olduğu bir dönemde başlatılmıştı. Tecritin sonlandırılarak Öcalan’ın özgürlüğe kavuşmasının şiyar edinildiği nöbet eylemi, aynı zamanda Kürt halkının bir gün dahi ara vermeden sürdürdüğü en uzun soluklu eylem niteliğinde.