4 Nisan ve PJAK'ın kuruluşu Stockholm'da kutlandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü ve aynı günde ilan edilen Kürdistan Özgür Yaşam Partisi'nin (PJAK) kuruluş yıl dönümü Stockholm'da yapılan konuşmalar ve stranlarla kutlandı.

İsveç'in başkenti Stockholm Vårby Gård semtinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü, aynı zamanda  Kürdistan Özgür Yaşam Partisi'nin (Partiya Jiyana Azad a Kurdistan-PJAK) 18'inci kuruluş yıl dönümü düzenlenen bir törenle kutlandı. 

Kutlama, Kürt ulusal marşı "Ey Reqîb" marşıyla başladı. Ardından PJAK Meclisi'nin mesajı okundu. 

Etkinlikte söz alan PJAK Avrupa Diplomasi İşleri Sorumlusu Emîr Babekrî, günün anlam ve önemine dair mesajlar verdi. Babekrî, "Rêber Apo'nun doğuşunu kutladığımız gün, aynı zamanda onun fikir ve felsefesi temelinde kurulan PJAK'ın 18'inci yıl dönümünü kutluyoruz. Bu Rojhilat Kürdistanı'ndaki Kürt halkının mücadelesi ve faaliyetleri açısından çok anlamlı ve önemlidir. Amacımız, insan hakları ve insanlığın özgürlüğü için ortak yaşam ve demokrasi temelinde mücadele veren bütün bileşen ve örgütlerle çalışmalarımızı genişletmek istiyoruz" diye konuştu. 

Kutlamanın yapıldığı salona Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri, PJAK flamaları ile birçok PJAK öncü şehitlerinin resimleri asıldı. 

Etkinlikte birçok kurum ile siyasi örgütlerin mesajları okundu. İlerleyen saatlerde ise sanatçılar Kalê Ateşî, Girîn, Evîn ve Murad stranlarını seslendirdi.