6 merkezde Öcalan için eylem

Avrupa’nın birçok merkezinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit protesto edildi. Eylemlerde Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi.

Fransa’nın Rennes, İtalya’nın başkenti Roma, İsviçre’nin Luzern, Solothurn, Zürih ile Avusturya’nın Graz kentinde düzenlenen eylemlerle Öcalan’a yönelik tecrit protesto edildi.

RENNES

Fransa’nın Rennes kentinde yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebi ile bir eylem düzenlendi. Broşürlerin dağıtıldığı eylemde bilgilendirme de yapılıyor.

Eylem yarın da devam edecek.

ROMA

İtalya’nın başkenti Roma’da da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride ilişkin bilgilendirme amacıyla bilgilendirme stantı açıldı.

LUZERN

İsviçre’nin Luzern kentinde merkezi tren istasyonu önünde saat 12:00’de kurulan ve “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” pankartının açıldığı çadır eylemi sürüyor. Eylemde CDK -Luzern Eşbaşkanı Kadri Özkan “Öcalan’ın sağlığından, yaşamından haber alıncaya ve Önderliğimiz özgürlüğüne kavuşuncaya kadar her gün eylemlerimizle alanlarda olacağız” diye konuştu.

Gün boyu bildirilerin dağıtıldığı çadır eylemi saat 19:00’a sonlandırıldı.

SOLOTHURN

Dün Kürdistanlılar tarafından başlatılan tecrite karşı çadır eylemi bugün ikinci gününde akşam saatlerinde sonlandırıldı. Amphaus alanında “Öcalan’a özgürlük” pankartı ve Öcalan posterleri ile PKK bayraklarının açıldığı çadır eyleminde Almanca bildiriler çevredekilere dağıtıldı.

ZÜRİH

Zürih’te ise Staufacher meydanında 4. gününe giren tecride dönük çadır eylemini Beritan Kadın Meclisi devraldı. Çadırın kurulduğu alanda gerçekleştirilen mitingde HDK Avrupa eşsözcüsü Demir Çelik bir konuşma yaptı. Çelik, uluslararası kamuoyuna ağırlaştırılmış tecrit koşulları altında bulunan Öcalan’ın serbest bırakılması çağrısı yaptı. Çadır eylemi yarın akşam saatlerinde sonlandırılırken Kürdistanlıların Öcalan özgür kalıncaya kadar eylem ve etkinlikler her gün alanlarda olacakları vurgulandı.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde de Öcalan’a yönelik uygulanan tecride dikkat çekmek amacıyla çadır eylemi düzenlendi. Hauptplatz’da yapılan stant eyleminde broşürler de dağıtıldı. Eylemde Öcalan’ın posterleri de taşındı.