İki koldan birleşen gençler eylemlerini sonlandırdı

“Abdullah Öcalan’a özgürlük hemen şimdi” şiarıyla Almanya’nın Heilbronn ile İsviçre’nin Cenevre kentinde yürüyüş başlatan gençler, iki koldan birleşerek, yaptıkları açıklama sonrası eylemlerini sonlandırdı.

İsviçre’nin Cenevre kentinde enternasyonalistler, Almanya’nın ise Heilbronn kentinde ise gençler, Kurdistan’da gerçekleşen deprem nedeniyle ertelenen Strasbourg’daki yürüyüşten ötürü Almanya’nın Freiburg kentinde bir araya gelerek eylemlerini sonlandırdı. 

Almanya, Fransa, İsviçre, Hollanda ve Belçika’dan yaklaşık 150 gencin katılımı ile başlayan yürüyüş, 5-11 Şubat tarihleri arası Heilbronn’dan Freiburg’a kadar sürdü.

Kürt gençleri dün Offenburg tren istasyonundan 21 km kat ederek akşam saatlerinde Lahr kent merkezine ulaştı. Onlarca kasabadan geçen gençler, İmralı tecrit işkencesine ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 24 yıllık esaretine dair yüzlerce İngilizce, Almanca el bildirisi dağıttı. 

Yürüyüşün son günü olan  6. günü ise, İsviçre’den 6 Şubat günü  yola çıkan ve eylemlerini Basel’de sonlandıran enternasyonalist gençlerle birlikte saat 9.00’da Freiburg Alten Synagog Platz'da bir araya gelerek ortak bir yürüyüş düzenlendi. 

“Yaşasın enternasyonal dayanışma” ve “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganları ile şehrin merkezinde yürüyüşe geçen eylemciler, yaptıkları ortak bir açıklamayla eylemlerini sonlandırdı.

Açıklamada KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Enternasyonalist Uzun Yürüyüş Eylem Tertip Komitesi Üyesi Camillo Torres, enternasyonalist eylemci Laura Delila, Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) adına Serhat Baran ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) adına Delila Çaldır konuştu. 

Yüksel Koç, her yıl Strasbourg’da merkezi bir yürüyüş ile planlanan özgürlük yürüyüşünün bu yıl yaşanan deprem felaketi nedeniyle ileriki bir tarihe ertelendiğini duyurarak. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kurdistan’da yaşanan deprem felaketi nedeniyle seferberlik ruhuyla her kesimi sürece dahil etme temelinde çağrıda bulundu.

Gençler yaptıkları konuşmalarda ise Kurdistan ile dayanışma içerisinde olma çağrısında bulundu. 

Gençler, ayrıca Almanya devletinin tutukladığı ve bugün duruşması görülen Merdan K.‘nın 2 yıl 9 ay ceza almasını da kınayarak, “mücadelesini sahipleneceğiz” vurgusunda bulundu.